woensdag, november 26, 2003

Oude vrienden

Oude vrienden

Zondag zien we eindelijk nog eens een paar oude vrienden terug. Toen ik onlangs in mijn existentiële crisis zat (die nog niet helemaal voorbij is, maar het gaat de goede richting uit...) of was het gewoon een midlife crisis, doet er niet toe, soit, het zij zo, euh, waar was ik, oh ja, toen, toen ja, toen ben ik een aantal oude vrienden nog eens terug aan het contacteren geslagen. Nog niet allemaal, maar dat komt nog wel. En wie zaten bij de eersten die ik contacteerde ? Els & Koen. Neen, geen koppel. Els is met Wim getrouwd en Koen met Gaby.
Maar Els en Koen waren twee studiegenoten in Diepenbeek aan de (toen nog) Economische Hogeschool Limburg. Tegenwoordig beter gekend als den LUC. Het is gek (en vooral spijtig), dat ik hen maar in de 2e licentie echt tegen het lijf gelopen ben, toen wij alledrie dezelfde specialisatie gekozen hebben (nl. KMO-management, iets waar ik tegenwoordig hoegenaamd niets meer mee aanvang, maar soit).
Maar het klikte direct. Els en Koen kenden elkaar al langer en ik ben er bij gekomen. En blij toe. Veel plezier hebben we gemaakt, veel samen gekletst, ijsjes gegeten, Porto gedronken, kaas gegeten (2 van de 3 toch ) en vooral ons goed geamuseerd. Bijna altijd waren we samen. En verdorie spijtig dat die 2e lic. zo snel voorbij was. Maar ja, buizen heeft niet veel zin, zeker niet als je de enige zou zijn hé

En zoals dat gaat, na de studies vermindert het contact. Spijtig genoeg. Maar niet helemaal. We zijn altijd wel min of meer contact blijven houden, maar nu was het toch al weer lang geleden dat we elkaar nog gezien hebben. En dus - na mijn je weet wel welke crisis en contactname - gaan we zondag naar de Koen. Op bezoek bij zijn vrouw en kinderen. Els en Wim met hun kinderen en Els en ik met onze Bram. Ja, twee Elsen, als dat maar goed komt, stel dat ik me vergis ...

Kijk er nu al naar uit om hen nog eens terug te zien, bij te kletsen over wat ze nu allemaal doen en hoe het met hun leven is. En dan natuurlijk afspreken dat we het deze keer niet zo lang gaan laten duren om elkaar nog eens weer te zien, maar ook hier weten we hoe dat gaat. Maar ik ga het mij deze keer toch echt voornemen. Deze keer zal het vele en drukke werk niet in de weg komen van deze of andere vriendschappen. Dat is het niet waard. Verdomme niet.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: