zondag, november 02, 2003

Dag 2 zit er op
Van de boekenbeurs. Volk, niet te doen, enorm veel volk. Bij momenten geen doorkomen meer aan. Spijtig genoeg niet altijd voor mij. Maar, er was wel heel wat interesse, wat toch ook al iets is. Veel mensen die mijn boek opgeschreven hebben, voor eventuele aankoop in hun lokale boekhandel, of om te lezen in de bibliotheek. Wat toch ook goed is. (al is het maar om mezelf op te peppen ;-)
Maar wat mij biezonder getroost heeft, is te zien dat schrijvers als Brusselmans (met zijn obligaat 'Je m'en fou' gezicht), Aspe (met zijn verplichte Duvel en dito gezicht), Jessie de Caluwé, Godfried Danneels, en nog een hele resem anderen, net zo hard zaten te wachten op geďnteresseerden voor hun boeken als ik. Dus voel ik me niet slecht. Als zij hun boeken niet in grote getalen kunnen slijten, ben ik blij met de aantallen die er van mij verkocht zijn.

En als ik zie dat Johan Deseyn, een schitterende schrijver en fantastische vent, collega bij Kramat, schrijver van psycho-horror, die zijn nieuwste boek 'Thanator' (dat ik ook aangeschaft heb en zeker ga lezen) zijn boeken aan de lopende band verkoopt, dan is er nog hoop. Vijf jaar geleden zat hij daar net zoals ik, nu vliegen zijn boeken (vijf ondertussen) als warme broodjes buiten. En wat vooral heel belangrijk is, hij is een vriendelijke en joviale kerel gebleven. Wat je niet van al die zogeheten grootheden kan zeggen.
Neem een Marc de Bel, bekend jeugdschrijver. Signeert regelmatig voor 1 uur. Awel, als dat uur om is, en er staan nog 2 kinderen, dan krijgen die geen handtekening meer. Gedaan, meneer de Bel weg. Noemt zich dat een kindervriend ? Neen, die schrijft enkel voor de centen. Awel, zo wil ik niet worden, zo hoop ik niet te worden. Als er iemand zou merken dat ik zo wordt, geef mij ne goeie shot onder mijn kleurpotloodjes en een ferm lap tegen mijn oren. Maar natuurlijk moet de verkoop dan wel gaan aantrekken, maar daar ga ik vanuit.
Voorlopige planning van uitgave van deel II van de Meriumbe trilogie (werktitel : 'De Deur naar het anders', met als subtitel 'de val van de Goden') is april/mei volgend jaar. Al iets om naar uit te kijken dus, maar dat kan nog wel wijzigen.
Volgende week moet er een grote recensie binnenzijn, van een zeer kritisch recensent. Maar zijn eerste, voorlopige opinie was al zeer positief. 'Beter dan sommige boeken die in de prijzen gevallen zijn.' Dat is toch al iets, niet ?
Enfin, het was wel een leuke dag, veel gebabbeld, veel gelachen, veel mensen gezien (is ook zeer interessant en inspirerend) en ook nog veel boeken gekocht. Na de signeersessie waren Els en Bram afgekomen en zijn we rondgegaan, boeken kopen. Een boek over Tijdloze interieurs, een paar boeken voor Bram, een boek voor de kerstpakjes van mijn petekindjes, een boek over het snoeien van de tuin en uiteraard Thanator van Johan Deseyn. (voor meer info : Kramat)
En als toetje op de kaars, had Els nog een boete voor foutparkeren aan haar been. Er is verdorie geen parking in de buurt van het Bouwcentrum. Als je je wagen dan ergens in de berm zet, steken ze een boete onder je ruit. Ze hebben wel lef, die van Antwerpen.
En dan is mijn Canon Digital Ixus II nog stuk gegaan, Error E18. Al effe aan het googlelen geweest, en het ziet er niet goed uit, mechanisch defect. Dat kon er nog wel bij.
Maar soit, hij is nog in garantie, dus zullen ze hem wel maken. Er staan nog wel een boel foto's op de SD kaart, maar die halen we er wel op één of andere manier af.
En nu ga ik languit weken in het bad, en dan luieren in de zetel. En niets meer lezen, noch schrijven. Ik kan vandaag geen boek meer zien :-)
Blogje ',','

Geen opmerkingen: