zaterdag, november 29, 2003

46664

46664


Ik was het nog bijna vergeten, maar het was vanavond het 46664 concert tegen AIDS in Zuid-Afrika. Gelukkig nog net op tijd in het Queen Fan Club mag gelezen dat dit nu was. Dan online geprobeerd de streaming te openen, maar dat ging natuurlijk niet (Tiscali hé) en dan op TV gezocht. Na lang zoeken het eindelijk op CNN gevonden, en het was echt de moeite. Is nog bezig trouwens, maar net op het ogenblik dat mijn favoriete band (Queen) het podium betrad, vonden ze het nodig om reclame te geven. Grrrrrrrrrrrrrrrrr
Enfin, heb toch de speech van Nelson Mandela gezien. Een kranige man. Hij ging wel moeilijk, maar zijn stem was nog krachtiger dan van vele jonge mannen. Zijn boodschap was ook krachtig.
In Zuid-Afrika heeft 25% van de bevolking AIDS. 25%. Vijfentwintig. En er zijn streken in Afrika waar het nog erger is. Kan je je dat voorstellen ? Ik niet. In België : 2.500.000 mensen met AIDS (of HIV). In Westel : 5.000 mensen. Op Scarlet : 63 mensen. Dat zijn toch getallen waar je van gaat duizelen ? Ik ken persoonlijk niemand met AIDS of HIV, maar als die cijfers hier zouden geëxtrapoleerd worden, dan zou iedereen er een boel kennen. Vreselijk gewoon.
Als je daar bij blijft stilstaan, word je echt wel stil. Ikke toch. Ik zal proberen mijn steentje bij te dragen, hoe klein ook, ik hoop dat het iets uithaalt. Want het zal nodig zijn. Op deze manier zal de overbevolking wel opgelost geraken, maar dat is geen oplossing, geen menselijke in elk geval, en dat mag niet, dat kan niet.
Maandag is het ook Wereld AIDS dag. Laat ons allemaal er aan denken en er iets aan doen. Misschien komt het dan nog wel in orde.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: