woensdag, juni 11, 2003

Hoe is het mogelijk ?
Ik kan er echt niet bij. Een grote schande is het. Ongelooflijk, ik schaam me verschrikkelijk diep. Nooit eerder heb ik mij zo geschaamd als nu. Hoe lang ben ik nu al met deze blog bezig ? Anderhalve maand ? En op een kleine voetvermelding in de zijkant na heb ik nog nooit iets over mijn alltime favorite writer Stephen King geschreven.
Ik zak nu in de grond van diepe diepe schaamte. Er is toch maar 1 Stephen King ? Zoals die man kan schrijven, ongelooflijk. Dat zal ik nooit kunnen, zeker weten.
Neem nu 'The Dark Tower' series. Of in het goe Vlaams : 'De Donkere Toren' serie.

Die is toch wel ongewoon, ongemeen, ongelooflijk, fantamorgastisch goed. Ik heb ze maar laat ontdekt. Dankzij het slechte weer aan de Belgische kust. Een boekhandel gaan opzoeken, een boek van Stephen King gezocht, want ook voordat ik deze serie ontdekte, was ik al een grote fan van hem, en beginnen lezen. Man, wat was dat goed. Eerste deel (ook wel het dunste) direct uitgelezen. Dan het tweede deel gekocht. Ook direct uit. 'Gelukkig' bleef het slecht weer, en ik dus ook derde deel gekocht. Maar toen was de vakantie uit. Daar natuurlijk niet bij gelaten en dan ook thuis vierde deel gekocht en uitgelezen. En toen was het gedaan, voorlopig. Deel vijf was er nog niet.
Maar er is hoop. In november komt deel 5 uit, in maart deel 6 en dan in november het zevende en laatste deel. Ik kan bijna niet wachten. Ik vind het alleen spijtig dat het na deel 7 zal afgelopen zijn. Voor diegenen die deze boeken nog niet gelezen hebben : DOEN . Voor zij die denken dat het horror is : niet dus. Dit is volgens mij zowat het beste dat SK geschreven heeft, maar het is geen horror. Het is een avonturen verhaal, een ridderverhaal, tegelijk geschiedenis en science fiction. Het is gewoon goed.
Ook de manier waarop hij op subtiele wijze telkens weer zijn andere boeken in deze boeken verweeft, ze op onverwachte manier er binnensleept, maar ook snel weer laat vertrekken is gewoon subliem. Hoe hij 'De Beproeving' (The Stand) de revue laat passeren, is prachtig. SK heeft dit al vaker gedaan in zijn andere boeken, maar ik blijf het fantastisch vinden.

Dus voor zij die het nog niet doorhadden : ik ben en blijf een Stephen King fan till the very end ! En vooral van The Dark Tower series.
Blogje ',','

Geen opmerkingen: