donderdag, juni 05, 2003

Het komt dichterbij
Omdat het nadert. De uitgave van mijn boek. Echt wel spannend. Sonia van ARTrouve is bezig met het ontwerp van de cover. Kramat, de uitgeverij, is de laatste correcties en controles aan het doen. Tegen begin juli wordt het in proef gedrukt en dan moet het klaar zijn. Ik kan bijna niet wachten om het eerste exemplaar van Meriumbe voor mij te zien liggen. Ik denk dat dat een heel speciaal en intens moment zal zijn.
Als er dan nog mensen zo zot gevonden worden om het te kopen en te lezen, zal het helemaal niet meer stuk kunnen. Het is spannend, zeer spannend.
Het is mijn tegengif voor alle stress en beslommeringen van het dagelijkse leven. Ook al brengt dit evenzeer zijn deel van stress met zich mee, is het toch anders. Het is misschien een stukje een vlucht uit de realiteit, maar - denk ik - een gezonde vlucht. Gewoon iets anders, iets weg van de computers en het internet, weg van de verschrikkelijke dingen die het leven vaak met zich meebrengt (zoals de begrafenis van een collega morgen, wat echt verschrikkelijk erg is) en een manier om genoeg weerstand en reserves op te bouwen om het leven aan te kunnen.
Natuurlijk heb ik ook nog een vrouw en kind die mij evenzeer een grote zin in dit leven geven, maar toch heeft dit boek iets speciaals. Voor nageslacht heb ik al gezorgd, met dit boek, zal men mij misschien (hopelijk) nog om iets anders ook gedenken.
We zullen zien, zij de blinde, het is en blijft afwachten, maar misschien lukt het wel. En ik beloof het, als ik ooit wereldberoemd ben, zal ik jullie nog steeds kennen.
Blogje ',','

Geen opmerkingen: