zondag, juni 29, 2003

Vuurwerk in the city of Herentals
En de omstaanders zullen het geweten hebben. Zelden zoveel rook gezien als bij het vuurwerk van gisteravond in Herentals. Wij zijn wel niet woonachtig in deze stad, maar vrienden van ons wel (ttz niet in de stad zelf, maar in een deelgemeente) en wij dus met z'n allen naar daar. Veel volk, veel ambiance, optreden van een coverband waar ik de naam niet van te weten gekomen ben, en veel rook.
Het vuurwerk was ok, alhoewel ik snel genoeg heb van het afschieten van die lawaaierige en rokerige pijlen met al hun kleurtjes. Het is natuurlijk best mooi en elk jaar aan zee kan ik ook wel genieten van de Vurige Maandagen in Oostende, waar elke maandagavond aan het Casino vuurwerk ontstoken wordt. Is altijd wel mooi. Maar wat ik niet zo goed vind, is al dat vuurwerk dat met tussenpauzes afgeschoten wordt. Het mooiste vind ik een ononderbroken salvo van pijlen die samen een thema vormen, die iets uitbeelden. Soms heb je van dat vuurwerk waar nu een witte pijl, dan een rode pijl (met enkele seconden ertussen), dan weer een rode pijl, en dan na een aantal seconden nog een andere kleur afgeschoten wordt. En iedereen staat daar te wachten. Erg indrukwekkend is dat niet.
Maar soit, ik ken er eigenlijk niets van, dus het zal wel moeilijker zijn dan dat ik denk. En als ik bedenk hoeveel geld daar gisterenavond op 20 minuten de lucht in gejaagd is, moet ik ook wel even slikken. Maar ja, dat gaat duizend keer meer op voor alles wat ze in Irak de lucht ingeschoten hebben, en het heeft minder opgeleverd....
Maar het wijntje in De Posterijen nadien heeft zeer goed gesmaakt. :-)
Blogje ',','

Geen opmerkingen: