zaterdag, juni 21, 2003

Klusjesdag
Once of those days : de dag dat alle klusjes die je al lang had moeten doen, maar nooit aan toe gekomen bent (geef toe, er was altijd wel een excuus om het niet te doen), maar ooit moet het er toch van komen, dus is het best dat je je er aan zet en het doet.
En vandaag was zo'n dag. Begonnen met de omheining. We hebben een haag rond onze omheining staan (die helemaal dicht is rondom) maar die langs de zijkant voor een stuk niet wil groeien. Vuiligheid in de ondergrond, of zo iets. Dus wij de eerste haag geplant, twee jaar (of zelfs drie) laten aanmodderen, maar niets van gekomen. Dus : nieuwe grond er in, en nieuwe dennen. Maar niets, niets aan te doen, wilden niet groeien. Dus hebben we vorig jaar de dode bomen er uit gesmeten en klimop tegen de draad gezet. En rara, wonder boven wonder : die groeit wel. Vrij goed zelfs. Zo goed dat ze al aan de bovenkant van de draad zit. En de haag die er naast staat, is hoger. Dus moest daar iets op gevonden worden.
En waar kan je dat beter vinden dan bij De grootste bouwmarkt van deze streek ? Ikke dus naar daar. Maar eerst even gekeken wat er allemaal was, want het is niet zo evident om dat te doen. Verlengstukken bestonden er niet (althans daar niet) voor onze maat van palen, dan maar verder gezocht, om uiteindelijk op een systeem te stoten waarmee je de draad gewoon een stuk hoger kan maken. Een soort opstaande verlengstukken met draad tussen. Maar veilige ik die ik ben, eerst twee stukken meegenomen (betaald natuurlijk ;-) om te proberen, en dat bleek te passen en zelfs vrij stevig te zijn.
Dus terug naar deze wereldberoemde bouwmarkt en de rest van de stukken gekocht. Deze vakkundig gemonteerd, de draad er tussen (met hulp van schoonpapa) en klaar was kees. Vrij goed gedaan al zeg ik het zelf.
Ondertussen was Els bezig het zwembad van onze Bram op te pompen, maar al heel snel tot de slotsom gekomen dat de pomp die wij hadden niet voldeed voor dit soort zwembad dat een stuk groter was dan het vorige. Dus ikke naar Geens Goederen in Tongerlo, nog zo'n mastodont van een winkel waar je bijna alles kan vinden (qua winkels zijn we hier in De Parel der Kempen zeer goed bedeeld ;-). En een nieuwe pomp gekocht, een elektrische, de laatste die ze hadden, en daarmee ging het zeer goed.
Dan naar de Cash Fresh, de wekelijkse boodschappen doen en thuisgekomen begonnen aan het bewerken van een gietijzeren tafel die op onze arduinen terras staat en die aan het roesten was. En dat gaf plekken op de arduin, dus dat moest bewerkt worden met een product van HG. En dat staat nu te trekken, en ga ik straks afspoelen, en hopen dat de roest er dan af is en afblijft. Dan moet ze nog opnieuw geverfd worden en ben ik bijna van alle openstaande klusjes af.
Kan ik eindelijk verder werken aan mijn tweede boek, anders geraakt het nooit af. En ondertussen zit onze Bram hier te zagen om een spelleke van Lego te spelen, dus zal ik dat maar gaan doen he.
Tot een dezer,
Blogje ',','

Geen opmerkingen: