woensdag, februari 04, 2004

Een mooi voorbeeldje van Belgische verspilling

Een mooi voorbeeldje van Belgische verspilling

Dat mag je wel zeggen. Herinnert u zich nog de werken op de E313 van Hasselt naar Antwerpen van zo'n zes ŕ zeven jaar geleden ? Toen die snelweg verschillende jaren quasi afgesloten was en talloze mensen het leven gelaten hebben bij de vele ongevallen die er plaatsvonden ? Het aantal vrachtwagens dat los over de stilstaande wagens reed was op den duur niet meer te tellen.
Toen werden er een boel van die plastieken middenbermen gebruikt om de scheiding tussen de verschillende versmalde wegstroken aan te duiden. En vraagt u zich soms af waar al die plastieken toestanden naar toe zijn ? U veronderstelt wellicht dat die wel ergens opnieuw in gebruik zullen zijn. Dat zou toch logisch zijn nietwaar. Want het is niet omdat die een keer gebruikt geweest zijn, dat ze niet meer opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat zou logisch zijn, zo zou een bono pater familias (goede huisvader in het goed vlaams) het toch doen. Maar niet zo onder Belgische of Vlaamse overheid.
Neen, die stockeren die ergens op een verlaten stuk grond naast de oprit van de E313 in Olen. Waar ze al sinds die tijd staan te verkommeren. Vergaan zullen ze niet, daar heeft dit soort plastiek geen last van, maar overwoekerd en overmost zullen ze zeker wel worden. Zijn ze al.
En is dat niet schandalig ? Ik weet niet wat die dingen gekost hebben, maar er staan er meerdere honderden, misschien wel duizenden, op een hoopje bij elkaar gesmeten, te wachten tot er misschien nog ooit eens iemand de moeite wil doen om er nog iets mee te doen. Al schat ik die kans heel klein in.
Het is ronduit ongehoord ! Zo'n geldverspilling ! En dan zijn ze verwonderd dat er geld te kort is in dit land. Schandalig is het, maar wat kan je er aan doen ? Naar de overheid schrijven en uitleg vragen ? Dat zou ik wel eens kunnen doen. Naar Klant of Koning schrijven ? Misschien wel. Zal er mij eens over bezinnen, maar ik vind het gewoon een ongelooflijke verspilling van geld. Heel het land is een grote bouwwerf, overal wordt er gewerkt, en daar staan die dingen gewoon te rotten. Het is echt godgeklaagd !!!!!

Blogje ',','

Geen opmerkingen: