dinsdag, november 30, 2004

Arm Vlaanderen

De Werf is gedaan. Heb het eigenlijk nooit echt gevolgd, meestal zo maar met een half oog, als ik andere dingen aan het doen was, maar op zich was het niet anders dan al de andere reality soaps. Schelden op elkaar, naijver, nijd, jaloezie, enfin, al wat leuk is om de kijkende vlaming bezig te houden.
Maar het is gedaan, het huis is gewonnen, door twee vrouwen. Een lesbisch koppel, Fanny en Nele. En dat valt in het bekrompen Vlaanderen dat er vandaag toch nog altijd bestaat blijkbaar heel zwaar.
'Je zou verlegen zijn om hetero te zijn.' is maar één van de uitspraken die de verliezers deden. Ocharme, wat zijn ze toch triestig. Dat is een typisch geval van bekrompenheid, racisme, extreem gedachtengoed, etc. Als een zwarte zou winnen, zouden ze daar opmerkingen over hebben. Dat is het idee dat alleen zij die zich gedragen zoals iedereen zoiets mag winnen. Je gaat toch geen grote prijs aan een minderheidsgroep geven? Neen, dat kan niet, dat mag niet.
Djezes, ik snap echt niet dat mensen zo bekrompen kunnen zijn. Wat is nu mis met holebi zijn? De tijd dat dit niet aanvaard werd, zou toch wel heel lang achter ons moeten liggen, maar blijkbaar niet. Erg, heel erg. Maar ja, als je ziet hoe ze in Amerika reageren, daar gaan ze terug naar de Middeleeuwen. Dat is het land dat mensen die vrouwen in sluiers steken veroordelen, maar zelf mensen die anders zijn stigmatiseren tot en met.
Arm Amerika. Arm Vlaanderen. Waar is toch de verdraagzaamheid onder de mensen naartoe? Ik hoop dat die nog ooit terugkomt, want anders is het heel triestig gesteld me de toekomst van onze kinderen...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: