dinsdag, december 28, 2004

Relaas van een drukke vakantiedag

Echt uitslapen was er vanmorgen niet bij, auto moest naar de garage, distributieriem vervangen en groot onderhoud (al voor de tweede keer, op 120.000, is wel veel, blij dat Scarlet betaalt). Gelukkig is de garage op zo'n 50 meter en kon ik snel tevoet terug naar huis. Want het was echt een pokkeweer.
Tijdens de dag het nieuws gevolgd en telkens weer getroffen door de vreselijke tragedie in Azie. Al meer dan 60.000 doden. Ongelooflijk. En het is nog niet gedaan. Als daar ziektes uitbreken, kan het nog veel erger worden. Ik ga mijn (klein) steentje bijdragen en heb eindeloos respect voor alle mensen die ginder aan het helpen zijn. Zij zijn de echte helden van deze tijd.
Aangezien het weer veel te slecht was om buiten iets te doen, dan maar aan het klussen geslagen. Moest boven nog een rolgordijn ophangen, beneden in de bureau een kader ophangen (met een affiche van mijn tweede boek) en wat opgerommeld.
Eten gekookt (Els was weg, en ik kan dat immers ook ;-): gestoofde erwtjes met gekookte aardappeltjes en een kippetje. En nog kippesoep vooraf (jaja, die kippesoep ;-)
En daarna naar de Brico. Planken, haken en schroeven halen, want in de berging moesten nog vier rekken bijkomen. Hoog boven de hoofden, bijna tegen het plafond, om alle dingen op te zetten die we niet zo vaak nodig hebben, maar die we toch niet te ver willen zetten. En nog een kapstokje om vanalles aan te hangen. Dan nog effe naar de Carrefour en terug naar huis en aan de slag.
Het duurde wel even vooraleer alles opgehangen was (het is niet zo evident in een ruimte die maar een goede meter breed is), maar alles hangt en het is weer een groot werk gedaan.
En daarna: superlekkere spaghettisaus gekookt, want die was op.
En nu: nu zit ik in de zetel dit te schrijven en subiet ga ik nog een paar kilometers op de hometrainer erdoor malen. Het is al veel te lang geleden, en het wordt dringend tijd dat ik nog eens wat aan mijn conditie doe.
en oh ja: tussendoor nog wat gesurft, djembe gespeeld en ja, zelfs wat gewerkt (foei ;-)
Wat een heerlijke, ontspannen vakantiedag, al is hij overschaduwd door de tragedie in Azie. Wat me nogmaals doet beseffen in wat voor een paradijs wij hier wel wonen en wat mij het recht om slechtgezind te zijn in veel gevallen ontneemt. Bij deze dus nog een voornemen voor volgend jaar...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: