donderdag, december 23, 2004

Dit is toch ongelooflijk...

De thriller rond de moslimvrouw die bij het Westvlaamse visbedrijf Remmery werkt, neemt ongelooflijke proporties aan. Nu zetten die smeerlappen al geld op het hoofd van de zaakvoerder. Ze willen hem laten vermoorden. En waarom? Omdat hij een moslimvrouw tewerkstelt.
Waar gaat dit naar toe? Gaan we naar dit soort ongelooflijk onverdraagzame toestanden, waarbij mensen elkaar gaan uitmoorden, gewoon omdat ze anders zijn? Zijn wij niet beschaafder dan veel volken elders in de wereld die dat ook doen? Vinden wij niet dat wij daarboven staan?
Wel, als je dit hoort, blijkbaar niet. Natuurlijk gaat dit over een minderheid - gelukkig maar - en zijn de meeste mensen zo niet. Maar is dit niet het gevolg van de verrechtsing van de maatschappij? Van het groeiende gevoel van onverdraagzaamheid?
Maar het goede hieraan is wel de reactie die dit oproept bij de rechtvaardige mensen die deze maatschappij toch nog kent. Er komt veel verzet tegen, en dat moet. Want dit soort toestanden mogen we echt niet laten bestaan. Want dan ben ik hier weg. Zeker weten!

Blogje ',','

Geen opmerkingen: