zaterdag, mei 15, 2004

Een dikke hoos

Zo noemen een dikke flop bij ons. Dat is wat je wel kan zeggen van de deelname van Xandee aan het Eurovisiesongfestival. Met moeite een paar keer 1 punt gekregen. En dat is onterecht, zeer onterecht. Het nummer was zeker beter dan het merendeel van de gedrochten die ten tonele gevoerd werden, maar de verklaring voor een stuk van deze nederlaag is voor de hand liggend.
Vriendjespolitiek, de buren een plezier doen, gewoon stemmen voor de omliggende landen, of ze nu goed zijn of niet. Ik denk dat dit klassiek is voor de landen die hun weg aan het zoeken zijn in het nieuwe Europa. De underdogs. Die stemmen voor elkaar. Zo simpel is dat. En de rest, de kleine landen, die komen er gewoon niet aan te pas.
Enfin, soit, ik wil maar zeggen dat het eigenlijk helemaal niet objectief verloopt, maar de mensen hebben gestemd, dus kan je er niets aan doen. Dan toezien en het onbegrijpelijk vinden.
En ik vind het spijtig voor sympathieke Xandee. Ze had veel, veel beter verdiend, maar ze moet het niet aan haar hartje laten komen. Ze heeft in het verleden al meer dan genoeg bewezen dat ze heel wat in haar mars heeft, en zal dit zeker blijven doen.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: