zaterdag, maart 12, 2005

Tutanchamon in Bonn

Den Tut is in Bonn en wij dus met de fun@scarlet naar Bonn. En het was bon in Bonn. Het startuur was ontieglijk vroeg voor een zaterdag (7 uur in Vilvoorde), maar de reis was wel leuk. Goed gezelschap (alhoewel niet allemaal altijd even rustig, hé Wodan :-p), maar wel zeer leuk en aangenaam en vooral heel veel gelachen.
Rond half elf bij Tut aangekomen, maar we mochten pas om elf uur binnen. Maar geen probleem, eer dat de vestiaire en wc bezocht was door alle mensen die daar de nood toe voelden, had de klok beslist dat de tijd voort mocht schrijden en was het elf uur geworden. Waarop ons gezelschap de tentoonstellingshallen binnen toog op zoek naar de schatten van Tut en de zijnen. Veel mooie en indrukwekkende dingen. En wat mij vooral trof, is het idee dat die dingen meer dan 3500 jaar geleden gebruikt werden door mensen. Drieduizendvijfhonderd jaar. Ik ben nu 36, dat is bijna 1/100ste van die duur. Bangelijk als je dat bedenkt. En ook bangelijk tot wat die mensen toen in staat waren.
Eigenlijk zijn we dan nog niet zo heel ver geevolueerd.
Enfin, het was zeker de moeite, maar ook de film van Asterix en Obelix waar ze een piramide moeten bouwen voor Cleopatra die in een zaal in het complex aan het spelen was, was meer dan de moeite ;-)
Waarna we Bonn ingetrokken zijn op zoek naar wat eten, wat we gevonden hebben in de Dalmatien, een restaurant, uitgebaat door Kroaten, met zeer lekker eten, zeer veel eten, zeer pikant eten, met zeer veel look in. Waar we dus met zeer goed gevulde magen buitenkwamen om dan een grote kledingszaak in te duiken om een beetje te shoppen. Al heeft alleen Kluifje iets gekocht, de rest heeft alleen maar gekeken en gepast.
Waarna we ons bezoek aan Bonn afsloten met nog een drankje in een echt Duits cafe, om dan de metro terug naar de bus te nemen, alwaar de tocht richting Vilvoorde weer aangevat werd, voorzien van nog een paar koffiekoeken (overschot van 's ochtends) en met 'Entrapment' op de video. (en Instinct op de heenweg)
Het was leuk, echt leuk. Een leuke afwisseling voor de afgelopen week. Allez, de afgelopen twee dagen toch. Die mogen zo snel mogelijk opgeborgen worden en vervangen worden door leukere....

Blogje ',','

Geen opmerkingen: