maandag, januari 24, 2005

Battlestar Galactica 2003

Gisteren, zeg maar vannacht ;-), de pilot aflevering van Battlestar Galactica 2003 bekeken. Het was effe wennen. Ben een fan van de oude serie, maar deze ziet er ook heel veelbelovend uit.
Al zijn er behoorlijk grote verschillen. Wat logisch is, want deze serie is meer dan twintig jaar na de vorige gemaakt (of zoiets) en de technologie staat dus een heel stuk verder, maar er zijn nog andere verschillen.
Zo is Starbuck, vroeger een vrouwengekke, gokverslaafde en sigaren rokende macho, nu zelf een vrouw. En een aantrekkelijke ook nog. Maar ze rookt ook sigaren. En ze heeft een oogje op Apollo. Iets wat met Starbuck niet het geval was ;-)
Adamo is veel jonger, gespeeld door de immer indrukwekkende James Edward Olmos (o.a. bekend van capitain Castillo uit Miami Vice) en doet dat zeer goed. Kolonel Tigh is niet zwart maar blank en kaal. Boomer is evenmin een zwarte man, maar is nu een zeer knappe, jonge aziatische vrouw (maar in werkelijkheid een Cylon, al weet de rest van de crew van de Galactica dat nog niet, maar zijzelf ook niet...)
Maar de grootste verschillen zijn te vinden bij de Cylons. Vroeger waren er ook al verschillende soorten, en de gewone plebs van de Cylons hebben op zich al een facelift gekregen, maar wat ze met de hogere Cylons gedaan hebben, is ronduit indrukwekkend.
Groot, slank, sexy, wulps, immer schaars gekleed, blond en super vrouwelijk. En altijd uit op een rondje vrijen. Iets wat in de oorspronkelijke serie gewoon ondenkbaar was. Maar hier meer dan op zijn plaats is. En te bedenken dat er van deze langbenige, opwindende blonde schoonheden een groot aantal exemplaren rondlopen. Je zou bijna gaan wensen dat er hier Cylons rondliepen ;-) Toch als je die foto bekijkt, niet?
En zo zijn er twaalf menselijke cylons. Al zijn er nog maar een drietal ten tonele gevoerd. De rest zal later wel volgen zeker.
Enfin, ik ga hier niet alles vertellen, maar ik vind het een zeer geslaagde serie. Ik ga ze helemaal uitkijken, zeker weten. Ik ben een fan :-).

Blogje ',','

Geen opmerkingen: