donderdag, mei 01, 2003

Eendjes vissen en geweren
Vanmiddag bloemekes gaan kopen op de jaarlijkse bloemenmarkt in Houtvenne. Veel volk dat tussen de regenbuien door nog een bloemeke voor in de tuin kwam zoeken. Ook wij gingen met een boel bloemekes naar huis die ondertussen al in onze prachtige tuin geplant zijn. Echt waar, ik overdrijf niet, onze tuin is mooi en ik ben er zeer fier op. Ik doe er ook zelf veel in. Schoonpapa maait het gras, al de rest doe ik zelf. Elke week een paar uur hakken en krabben om die vervelende stukjes onkruid voor een paar dagen naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Dat het een op voorhand verloren strijd is, besef ik zeer goed. Maar ik geef niet op. I will overcome ;-)

Maar daar wilde ik het eigenlijk niet over hebben. Er stond ook een eendjesviskraam op deze markt (of hoe heet zo'n ding ?). En natuurlijk moest onze Bram zijn kans wagen om iets te vissen. Ons hart smolt natuurlijk en wij gaven toe. Geen probleem. Tien eendjes vissen en hij mocht kiezen uit een boel rijen in het kraam. Allemaal kwaliteitsdingen natuurlijk. Alleen : er was niet veel keuze. Al waren het drie rijen vol, de hele breedte van de kraam, er was bijna niets anders dan geweren, revolver, machinegeweren, dolken, etc. Het is toch godgeklaagd dat een mens er bijna niet in kan slagen zijn kind wapenvrij op te voeden !

Er is zoveel te doen rond wapenbezit, je moet een vergunning hebben om een geweer te kunnen kopen, je bent een misdadiger als je een geweer bezit zonder, maar als je met je kind naar de kermis gaat, wordt je verplicht met een geweer naar huis te gaan. Ik kan dat niet begrijpen. Pas op, ik verwijt de mensen van het kraam niets, zij passen hun aanbod gewoon aan aan de vraag. Maar het is iets waar ik met mijn klein verstand niet bij kan. Dat mensen het normaal vinden dat kinderen elkaar virtueel zitten dood te schieten. En studies hebben dan wel uitgewezen dat er geen causaal verband is tussen spelen met wapens en later ook daadwerkelijk mensen doodschieten, maar als iemand die ooit een revolver tegen zijne knikker gekregen heeft en met de dood bedreigd is, kan ik dit niet accepteren. Er moest een wet komen die dit verbood. Maar daar hebben onze heren politici wellicht geen tijd voor.

Voila, dat moest er uit en is er uit. Voor de rest was het een leuke, zij het regenachtige 1 mei.

Tot blogs,

Blogje ',','

Geen opmerkingen: