zondag, mei 25, 2003

Dat was op het nippertje
Eurovisiesongfestival bijna gewonnen door Belgie. Het had zo mooi kunnen zijn als Zweden ons slechts 3 puntjes gegeven had (of zo iets), maar het heeft niet mogen zijn. Het politieke gehalte was een stuk lager dan vorig jaar, maar was toch nog aanwezig en heeft ons eigenlijk genekt. Maar soit, de beste heeft gewonnen zeker. Ik heb trouwens het nummer van Belgie nog niet gehoord, heb tijdens meer dan de helft van de nummer liggen slapen.
Ik was nog te zeer onder de indruk van mijn eerste auteursbijeenkomst bij Kramat, de uitgeverij van mijn boek dat in september uitkomt. Meriumbe. (nog maar wat reclame maken he).
Mijn eerste kans om van gedachten te wisselen met de schrijvers die 'het al gemaakt hebben'. Een John Vermeulen die riant kan leven van zijn boeken. Johan Deseyn, mijn favoriete (na Stephen King) horror auteur. En anderen die meer of minder met hun beide voeten op de grond stonden of meer op artistieke hoogtes zweefden. Een speciaal volkje die schrijvers, moet ik zeggen. Niet verkeerd bedoeld hoor, maar het is een artistieke wereld waar ik tot nog toe niet in thuis was, en waar ik een beetje zal moeten wennen. Maar soit, het was wel leuk. Ik kan niet wachten tot mijn boek uitgegeven wordt en ik er zelf echt bij hoor. Tot ik zelf weet hoe het voelt om genadeloos afgekraakt te worden door een recenscent die mijn boek de grond in boort zonder het echt gelezen te hebben, tot ik weet hoe het is om uren op de boekenbeurs te zitten wachten tot er misschien eens iemand een exemplaar wil kopen en laten signeren. Lijkt me geweldig.
Mijn eerste stappen in auteursland. Ze vielen zeer goed mee, ze smaakten naar meer, en als ik de commentaren van mijn uitgevers op mijn boek mag geloven, dan zal dat ook nog wel meevallen.
Blogje ',','

Geen opmerkingen: