maandag, oktober 04, 2004

11 11 11

Neen, niet de actie die binnen een goede maand weer van start gaat, maar de stand van de kilometerteller van mijn wagen. 111111. Een once in a lifetime van een wagen. Net als elke andere kilometer trouwens, want tenzij een of andere malafide snoodaard de teller van de wagen zou terugdraaien, is elk cijfer dat op het display van je teller verschijnt uniek in het leven van een wagen.
Het leven van een wagen. Vreemd he, hoe mensen over een wagen kunnen spreken? Hoe ze verbonden zijn met dat stuk blik op wielen, dat eigenlijk niet meer is dan een transportmiddel, een manier om je zo snel en vlot mogelijk van punt A naar punt B te brengen. En toch gaat het gepaard met behoorlijk wat emoties. Er zijn al mensen vermoord over een wagen. Echtelijke drama's zijn het gevolg van de keuze om een wagen.
Mensen willen niet gezien worden in bepaalde types wagens en des te liever in anderen. En waarom? Niemand kan het echt verklaren denk ik. Die blikken roepen emoties op, gevoelens van schoonheid, aantrekkingskracht, ja zelfs erotische gevoelens (al heeft dat vaak ook wel te maken met de halfnaakte modellen die obligaat aanwezig zijn op de voorstellingen van nieuwe modellen).
Het is vreemd. Hoe wij ons druk maken over de opties op onze wagen, terwijl er op andere plaatsen in de wereld mensen omkomen van honger. Zit het allemaal wel snor in deze wereld? (vroeg de man die dit op zijn laptop, temidden van de luxe van een westers huis, terwijl hij zijn video's van zijn reis naar Japan aan het overzetten is op DVD aan het typen is.)
Ja, het is vreemd hoe wagens emoties oproepen, terwijl het eigenlijk niet meer dan een dom transportmiddel is. Om nog te zwijgen over de 'the fast and the furious'-alike uitgebouwde Johnny bakken. Ieder diertje zijn pleziertje, zeg ik altijd, maar het blijft een in mijn ogen overdreven fenomeen. (zei de man die bij het zien van een Touareg bijna klaarkomt ;-)
Enfin, soit, dit maar om te zeggen dat ik dus 111111 km op mijn teller staan heb, en er, als alles volgens plan verloopt, nog wel een goei 30.000 zullen bijkomen. De 222222 zullen we dus niet halen ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: