vrijdag, augustus 20, 2004

Het zit er weer bijna op

Man, wat is dat weer snel gegaan. Een week is echt niet veel als het leuk is. En dat was het. En het weer is reuze meegevallen. Alleen woensdag in Zermatt was het wat minder, maar daarna was het zeer goed.Ze voorspelden wel een paar keer heel slecht weer, zoals gisteren, maar in het dal was het toen 30°, dat kan je toch niet echt weinig noemen, niet?
En we hebben ervan genoten. Elke dag serieuze wandelingen gedaan, of met de kabelliften omhoog. Zoals woensdag, naar Allalin, het hoogste draaiende restaurant ter wereld, met de grootste ijsgrotten ter wereld. Echt de moeite. Foto's volgen later nog wel, maar dat gaat niet van hieruit. Bijna 400 heb ik er getrokken, dat wordt nog een karwei om die allemaal te bekijken. Het uitzicht - als de wolken af en toe wilden opentrekken - vanop Allalin was fenomenaal. En daar zijn ook de pistes waar je in de zomer kan skien en snowboarden (je kan daarboven zelfs materiaal huren als het plots begint te kriebelen). En het begon te kriebelen, maar de pistes waren gesloten. De sneeuw was te waterachtig en met de mist was er ook niet veel te zien. Spijtig, volgende keer beter. Maar er komen wel veel mensen naar hier om te skien of te snowboarden, want het aantal (elektrische) busjes, volgeladen met skies is groot.
Inderdaad, elektrisch. Had ik al verteld dat Saas-Fee autovrij is? Geen auto komt erin, alleen met van die elektrische wagentjes mag je erin. Auto uitladen in de daartoe bestemde ruimte, hotel bellen, auto parkeren, en ze komen je halen met zo'n wagentje. Even wennen, maar heel leuk in de stad zelf. En handiger dan in Zermatt, dat ook autovrij is, maar waar je bijna vijftien minuten met de trein verder moet tot aan de stad.
Enfin, soit, de rest volgt nog wel, het was super, zalig, enorm deugddoend, en maandag terug naar de harde realiteit. Van het werken en het boeken schrijven. Want daar is ook een en ander aan het bougeren. Het eerste interview is gisteren verschenen, en het zou best kunnen dat de datum van de voorstelling gaat veranderen. Maar daarover later meer. Het boek zelf verschijnt in elk geval op 25 september ek. Jullie moeten dus niet meer te lang wachten om een exemplaar te bemachtigen :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: