dinsdag, maart 09, 2004

The Office

The Office

Iemand The Office op Canvas gezien maandagavond ? Ikke wel. Niet helemaal, maar wel voor een groot stuk en de gelijkenis met Het Eiland was toch wel bijzonder groot. Een paar nerds, niet aangepaste, individualistische mensen, die hun eigen ding doen, anderen die er proberen in te passen. Klinkt bekend.
Er waren natuurlijk wel wat verschillen. De humor van de baas van het gezelschap liet veel te wensen over. Net op het moment dat er geruchten de ronde doen dat er ontslagen gaan vallen, een van zijn medewerksters bij zich roepen en zeggen dat ze ontslagen is wegens het stelen van Post it notes, om even later te zeggen dat het een grapje was, daar ontgaat de goede smaak mij even van. In de serie dan wel te verstaan.
Het is anders op een aantal gebieden, maar ook gelijkaardig. Het incident met de kaften die een muur moeten vormen tussen twee bureau's kwam hier evenzeer in voor. Al was de context een beetje anders.
Het is ook meer als een documentaire opgevat, waar de hoofdrolspelers ook echt getuigenissen komen afleggen. Maar toch. Ik weet nu waar de mannen van Woestijnvis de mosterd gehaald hebben. Of zou het andersom zijn ?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: