donderdag, april 14, 2005

Mijn CD & platen collectie

Volop bezig met al mijn CD's en platen te catalogiseren met Music collector (zoals eerder al gemeld.
Enkele vaststellingen:
- ik wist niet dat ik zoveel CD's had
- ik wist van veel CD's niet dat ik ze had
- ik denk dat er een redelijk aantal CD's zijn die ik nog niet vaak beluisterd heb (en die ik dus beter zou verkopen)
- ik heb vandaag voor het eerst in heel lang nog eens een vinyl plaat in mijn handen gehad. Vreemd gevoel. We zitten tegenwoordig alsmaar te klooien met die kleine blinkende schijfjes, maar die echte vinyl voelt toch nog anders aan. En zoals Onepointzero het deze namiddag nog zei, er zijn bepaalde dingen die je met een CD niet kan doen. Zoals echt scratchen. Al heb ik dat nooit echt gedaan.
Het is echter indrukwekkend wat je over de jaren verzamelt aan muziek. En dan heb ik de laatste jaren echt niet veel meer gekocht. Maar er was een tijd dat ik 3 tot 5 CD's per week kocht. En soms niet de tijd had om ze echt te beluisteren.
Iets wat me ook een beetje verbaasde bij dit programma, is dat die database (Gracenote) bijna alle bootlegs kent. Ik heb er een massa van Queen en die kende ze bijna allemaal. Op een paar heel obscure na, maar da's echt uitzonderlijk. Goe proggie.
En als ze er allemaal inzitten, beginnen in met Movie Collector, filmpjes, video's en DVD's er in steken. En dan weet ik tenminste wat ik in huis heb. ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: