zondag, juni 19, 2005

't Zeetje

Zo noemen ze de Noordzee hier in Oostende weh. En hier zitten we. Aan de zonovergoten Belgisch kust, terwijl op het terras hier onder ons appartement een zuiderse zanger 'ai, ai, ai, ai, bier geld en vrouwen' in de Spaande versie aan het zingen is en Els haar examens aan het verbeteren is ;-)
Heel effe maar hoor, net terug van een wandelingetje langs de zee en door de stad en nog effe te vroeg voor de BBQ waar we naartoe moeten gaan. Want binnen zitten met zo'n zalig weer is echt wel zonde en dus gaan we dat niet te snel doen.
Want zalig is het. Van 's morgens vroeg, als ik naar de bakker ga om croissankes en pistolekes, is het een super aangenaam temperatuurtje. Net zoals gisteren. Zonovergoten, zacht windje, gigantisch veel volk op het strand.
Voormiddag een toerke met de fiets gaan doen tot in Westende en terug. Leuk tripje. Halfweg uiteraard gestopt om iets te drinken. En 's middags zeeeer lekker gaan eten in een nieuwe bistro hier op de dijk (allez, nieuw sinds vorig jaar hé). Den Bottarga. Zeer mooi interieur en zeer lekker eten. Daar gaan we nog terug.
Het zandkasteel is uiteraard ook gebouwd, waarbij den Bram het natuurlijk superleuk vondt om het af te breken. Met een ijsje en daarna nog een drankje op het terras van het vernieuwde casino. Ziet er goed uit. Terras is heel aangenaam en er zijn verschillende restaurantjes bijgekomen die er heel lekker uitzien. Da's voor morgen waarschijnlijk.
En 's avonds naar den drink van den David hé. De reden waarom we hier eigenlijk nu naartoe gekomen zijn. Want den David vertrekt binnen drie weken voor negen maanden op reis door Azie. Leuke drink, veel volk (buiten La Fayette in de Langestraat stond nog veel meer volk) en iets te veel gedronken, maar dat mag hé. We waren toch te voet :-)
Kortom, het is hier superzalig, lekker eten, toffe mensen, fantastisch weer, en geen bende blote mensen die met gebalde vuisten op ons afgestormd komen (...), wat moet ne mens nog meer hebben ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: