donderdag, juni 23, 2005

No flirting at Wallmart

Allez, toch niet in de States. Daar is het ten strengste verboden om tegen een vrouwelijke collega bij deze zomerse temperaturen te zeggen: awel meiske, ge staat er zo zomers op. Of, ge hebt het precies heet. Of, mooie rok. Of, sexy outfit, of...
Maar in Duitsland mogen de werknemers van Walmart dat wel. Ze zijn ervoor naar de rechter gestapt en hebben gelijk gekregen. Dat is pas mooi. Verdorie: freedom of flirting. Ipv Freedom of speech. Go go go.
Die stomme Amerikanen met hun preuts gedoe. Onder den toog is het een verzameling van viezerikken, porno freaks, pedofiele priesters, wapen maniakken, racisten en ik weet niet wat nog allemaal. En in het openbaar mogen ze nog niet wat onschuldig flirten. Echt iets voor de Amerikanen. En nu veralgemeen ik natuurlijk weer, er zijn natuurlijk ook nog goede Amerikanen ;-), maar het is toch wel typisch dat de landen waar in het openbaar bepaalde dingen verboden zijn, ze onder de tafel toch wel erger zijn dan anderen.
Open communicatie is het best voor alles. Of zoals Base het zegt: Freedom of Speech. Of Bono tijdens zijn concert op 10/06. Daar draait het om: vrijheid van meningsuiting en openheid. Als dat overal zou toegepast worden, zou de wereld er heel anders uitzien. Of ben ik niet te optimistisch/naief?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: