zondag, maart 26, 2006

Zijn wij dom?

Of weten weg gewoon niet veel? :-)
Dit weekend stond redelijk sterk in het teken van kwissen. Vrijdagavond werd al meteen ingezet met de jaarlijkse kwis van het Sint-Janscollege in Meldert. Gelukkige werkplek van mijn dierbare eega ;-)
En het was leuk. We hebben het vrij goed gedaan, al zeg ik het zelf. Heel lang op plaats zes gehangen, maar in de tweede helft een beetje afgezakt naar 9. Op 36 is dat niet slecht hé. En de kwis zat goed in elkaar. Niet altijd gemakkelijk, dat niet, maar wel doenbaar. En dus leuk.
In tegenstelling tot de kwis van de KWB van Heultje, waar we ook elk jaar present zijn, maar of dat volgend jaar het geval nog gaat zijn, daar twijfelen we wel effe aan.
De vragen waren echt wel niet te doen bij wijlen. 'Welke wiskundige uit de 19e eeuw, of welke schilder of schrijver of... die al lang onder de zoden ligt en opgevreten is door de pieren'. Neen, als ze de vraag beginnen stellen en je weet al op voorhand dat je het gewoon nooit of van zeleven niet gaat weten, dan is de lol er wel een beetje af.
Al hebben we toch nog redelijk goed standgehouden, dankzij de rode draad die in elke ronde zat. Als je die hebt, kan je met terugwerkende kracht de antwoorden gaan zoeken of verzinnen en heel vaak gokken en die dan dikwijls nog kloppen ook. Al heb je absoluut geen flauw idee waarom het dat antwoord moet zijn.
Maar de beste vraag was toch wel helemaal op het einde. 'Hoe heet de kwis op Canvas die nooit op Canvas is geweest? Met andere woorden: wat is de naam van de kwis die nooit uitgezonden werd?'
Euh, 't zelfde als het boek dat nooit uitgegeven is zeker of de film die nooit vertoond is? Dat is er toch wel over, niet? Wie weet dat nu?
Enfin, de 'echte kwissers' (om ze niet een beetje nerds te noemen ;-) die zullen het wel geweten hebben, maar wij dus niet.
Maar soit, al bij al was het wel een leuke avond, met een gezonde prijs, dus het was wel leuk. Maar het is toch wel leuker als je net iets meer weet.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: