maandag, april 26, 2004

The Office

The Office

Vanavond er nog eens aan gedacht om naar The Office te kijken op Canvas. Lijkt een beetje op 'Het Eiland', met dit verschil dat 'Het Eiland' compleet opgevat is als fictie (al zijn er zeker heel veel raakpunten met de realiteit) en 'The Office' meer als reality soap opgevat is, waar de acteurs zich bewust bewust zijn van de aanwezigheid van de camera's.
Maar de onderwerpen zijn zeker even hilarisch. De baas die ongelooflijk zijn best doet om grappig en populair te zijn, maar als enige met zijn moppen kan lachen en zijn gelijk probeert te halen door de anderen zwart te maken en af te breken. Komt me ergens bekend voor ....
De verschillende bedrijven die willens nillens samengesmeten worden en waar de oude, verschillende culturen tegenover elkaar blijven staan, in de hand gewerkt door weer die manager die zich bedreigt voelt in zijn eigen rol en dus weigert de anderen te aanvaarden.
The Office is net zoals Het Eiland geschoeid op een waar gebeurde leest, met zeer herkenbare situaties en toestanden.
Leuk, heel leuk, en ideaal als spiegel of klankbord. Ik vrees alleen dat de mensen die dit zeker zouden moeten zien, het niet zullen zien en er dus ook geen lessen uit zullen trekken. Maar ja, sommige mensen leren het toch nooit he .

Blogje ',','

Geen opmerkingen: