dinsdag, juni 15, 2004

GPRS all the way

Ben wat aan het knoeien/stoeien met GPRS en dat valt best mee. Je mag het natuurlijk niet vergelijken met een Scarlet ADSL aansluiting, die is gewoon 100 keer sneller, maar de speed van 115 kbps is toch wel acceptabel. Ben dit nu aan het posten via deze verbinding en het is best doenbaar. Dat is natuurlijk het voordeel van mijn job dat ik die nieuwe dingetjes mag uitproberen.
Heb eerst via HSCSD (aka High speed data) geprobeerd, maar dat lukt niet. Heeft niets met het netwerk te maken, maar alles met het feit dat ik die modem drivers voor de Nokia 6310i niet geinstalleerd krijg. Ttz, hij installeert ze, maar dan kan ie de modem niet vinden. Terwijl de IR poort wel degelijk werkt, want ik ben niet via GPRS via de IR poort verbonden. Weird. Maar het doet er niet veel toe, heb net bij mijn dierbare collega Highfly een bluetooth USB sticky besteld, dan kan ik via die weg connecteren. Is ook wel net zo handig, want die IR poort zit net waar ik altijd met de muis voorbij kom. Is niet echt verstandig, maar blijkbaar doen ze dat bij elke laptop.
Soit, het ding werkt, kan ik binnenkort vanop vakantie via GPRS en Bluetooth dit blogje onderhouden. Goed hé. Yep, vind ik ook :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: