donderdag, juli 21, 2005

Nationale Feestdag

Heeft u ook gevierd? Naar Brussel geweest? Was het leuk? Zeker wel. Ben nu op TV naar de festiviteiten naar aanleiding van 175 jaar Belgie en 25 jaar federalisme aan het kijken. Terwijl ze in London weer in paniek geslagen zijn omdat er weer een paar snoodaards het nodig vonden om bommen te laten ontploffen in de metro en bussen.
Blair heeft gelijk als hij zegt de daders verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden, maar de burgemeester van London heeft ook gelijk als hij zegt dat wij ze opgeleid hebben. Het is daar nog niet gedaan. Net zoals het in Irak niet onder controle geraakt. Maar spijtig genoeg heb ik ook geen oplossing voorhanden.
Enfin, terug naar de nationale feestdag. Een dag dat we niet moeten werken. En wat is dat dan?
Uitslapen nietwaar. Bijkomen van een een paar vermoeiende dagen. Zo terug gaan werken valt toch wel wat tegen. En een paar klusjes doen die ik al een tijdje moest doen.
En gaan eten in 't Schipke in Herenthout. Heel lekker. Met zicht op de velden een beemden. En een mixed grill met kroketjes op mijn bord. Met een lekker glas wijn. Dat kan niet slecht zijn hé.
Met nog een bezoekje aan moemoe en voor de rest: lekker luieren en niets doen. Buiten paperassen in orde maken, belastingaangifte invullen en doorsturen (via tax-on-web uiteraard, en met een leuk bedrag als terug te geven uitkomst, leuk kadootje op deze nationale feestdag), lezen (De donkere toren 7 van Stephen King. Beetje mixed feelings erover. Begint beetje langdradig te worden. Hij lijkt een beetje last te hebben van mijn schrijversprobleem in dit laatste deel. Alsof het een dikke klepper moest worden. Maar het blijft wel goed, het is en blijft een Stephen King)
En voor de rest: niet echt veel.
Achteraf gezien hadden we zeker wel naar Brussel willen gaan, maar we hebben er te laat aan gedacht, en nu zijn we te lui om nog te vertrekken. Maar we genieten dan wel op TV van de feestelijkheden ginder, nietwaar.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: