donderdag, november 24, 2011

The show must go on!

En the show did go on.

Neen, Killer Queen is niet Queen. Neen, Patrick Meyers is niet Freddie Mercury. En dat geldt ook voor de andere leden van de bend.
Maar Killer Queen is wel een super cover band (de enige die ik ooit gezien heb, dus kan niet over verschillen oordelen). Maar het is een band (en zeker Patrick Meyers) die de kunst van het ambiance maken en een feestje bouwen degelijk onder de knie heeft.
Vorst Nationaal stond meer recht, klapte meer mee, zwaaide meer met de handen in de lucht en riep en zong meer mee dan bij de meeste andere concerten die ik daar al gezien heb.
En natuurlijk, de songs van Queen zijn gewoon super goed, en lenen zich uitermate goed voor een feestje. Zeker als je, zoals zij konden doen als cover band, je kan 'beperken' tot de grootste hits. Een super juke box. Maar dat neemt niet weg dat deze band iedereen overeind kreeg en de iedereen kon doen meezingen.
Jong en oud (want er was zeer veel variatie), man en vrouw. Iedereen.
De looks waren zeer geslaagd. Patrick Meyers lijkt van ver zeker wat op Queen. Zingen kan hij ook, al is zijn stem zeker geen Freddie stem. Maar die is dan ook uniek (correctie, was :-)
En de gitarist, die kan ook een verdomd goed stukje spelen. Net zoals de drummer. En de bassist, die kan waarschijnlijk ook zeer goed spelen, maar bleef net als zijn alter ego behoorlijk op de rustige achtergrond.
De grootste hits passeerden de revue, sommigen ontbraken nog (39, Love of my life), maar We Will Rock You, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Don't stop me now, Radio Ga Ga, etc etc... waren er wel allemaal.
Een feestje. Een groot feestje. Voor veel content volk. Chapeau voor een cover band om dat te doen.
En zoals Mr Meyers zei: Freddie had niet gewild dat we droef zouden zijn op zijn 'birthday' maar dat we er een bloody party van zouden maken. En dat heeft hij gedaan.

Wij keerden tevreden terug ;-)

Blogje 

Geen opmerkingen: