dinsdag, oktober 31, 2006

Vissen en boeken

Vandaag stond in het teken van vissen en boeken. Vissen in de vorm van een bezoek aan Aquatopia in Antwerpen. De eerste keer dat we er naar toe gingen en zeer geslaagd te noemen. Zeer mooi gedaan, zeer goed gemaakt, met zeer veel exotische vissen die ik nog nooit gezien had. En met een moordspel dat voor de klein mannen leuk was om op te lossen. In het teken van Halloween. Uiteraard. Maar zonder het overdreven commerciële dat er zo sterk rond hangt dezer dagen.
En: met den Bram die een echte wurgslang rond zijn nek kreeg. En er stoicijns kalm bij bleef. Respect! :-)
Met daarna nog een bezoekje aan shoppend Antwerpen (na onze obligate tussenstop in de McDonalds natuurlijk), maar niet te lang, shoppen is niet zo echt ons ding, en zeker den Bram zijn ding niet. Hij heeft liever kogelvissen en wurgslangen ;-)
En vanavond, jawel, vanavond was het weer zo ver. De jaarlijkse opening van de boekenbeurs.
Verzamelplaats van auteurs, would be auteurs, wannabe auteurs, politici (oud en nieuw), kortom de beau monde van het literaire wereldje. En daar mocht ondergetekende natuurlijk niet ontbreken. Als gevierd en geroemd schrijver (wannabe dus :-)
Enfin, er was weer veel te drinken en te eten en het rijtje beroemde mensen was weer lang. Zoals daar zijn: den Beau Coolsaet (elk jaar trouw op post), den Bob Cools (idem, net zoals Léona Deti?ge, maar die heb ik dit jaar niet gezien), (en den Patrick Janssens ook niet gezien, maar die zal er zeker wel geweest zijn), Mark Eyskens, en nog een rits andere politici, Marc Reynebeau (die mij bijna omver liep, maar neen, daar ga ik geen goedkoop grapje over maken ;-), Peter van den Begin, Marcel Vanthilt, Stijn Meuris, Herwig van Hove, Jef Geraerts, Kristien Hemmerechts, en nog een pak anderen waar ik de naam van vergeten ben (mijn middenoor is er de laatste tijd precies met mijn geheugen vandoor...)
In elk geval, iedereen die zichzelf belangrijk genoeg vond om er te zijn, zal er wel geweest zijn. En al de rest, tja, die waren er niet. Maar waren ze daarom minder belangrijk? Denk het niet.
Och, alles is perceptie, alles is relatief. Er zijn heel wat mensen die mijn boeken heel goed vonden. En er zijn anderen. Zijn die anderen belangrijk? Niet echt, alleen zij die ze goed vonden zijn belangrijk.
En dus, als ik ooit nog eens veel tijd heb, schrijf ik verder. Want vorige week vroeg er nog iemand wanneer ik het vervolg schreef, want ze vond de twee vorige boeken heel goed. Zomaar, spontaan. terwijl ik een hot dog bestelde. En eigenlijk doet dat ongelooflijk veel deugd. Eigenlijk is het daarvoor dat je het doet. Toch?
Dus: het enige dat er nog ontbreekt is tijd. Inspiratie zat. Ideeën genoeg.
Maar misschien moet ik er gewoon tijd voor maken. Kwestie van prioriteiten. Beslissingen nemen. Keuzes maken. Is dat niet waar het leven om draait? Ja, toch?
Enfin: weer een goed voornemen voor 2007. Leg het maar bij op de stapel. 'k Zal wel zien welk ik uit de hoop trek en waar maak. Waardoor de hoop waarschijnlijk omvalt en er niets mee van overschiet. Behalve goede voornemens voor 2008 ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: