donderdag, oktober 09, 2008

Crisis?

Is 't crisis? Ne mens zou het beginnen denken als je het nieuws ziet. Maar is alles zo slecht? Dat denk ik niet. Dat hoop ik niet.
En als je de rapportage op Canvas ziet over de landen rond de Kreeftskeerkring (Zuid-Afrika, Madagascar, Mozambique, Zimbabwe, etc...) dan zie je pas in wat voor een paradijs wij leven.
Wat niets afdoet aan de problemen die er zeker zijn, maar ik denk dat we toch een aantal dingen moeten relativeren. En de bankiers eens even met hun voetjes op de grond zetten en iedereen een beetje nuchterder laten denken, zodat mensen zich minder laten meeslepen door snelle winsten, op lucht gebaseerde beurskoersen en meer rekening houden met de echte waardes.
Dan zouden er minder van dit soort problemen komen. Denk ik, als niet beursspecialist natuurlijk. Zit er misschien helemaal naast, maar denk dat de bankiers wat minder in hun luchtbel hadden moeten zitten, zoals in de states, waar je een lening kon krijgen zonder eigendom, inkomsten, waarborgen. Lucht dus.
Enfin, soit. Ik hoop dat het voor iedereen terug goed komt, en mensen niet te veel geld verliezen.
En ben blij dat ik uiteindelijk geen geld bij Kaupting gezet heb, want ik heb er over getwijfeld. Hoop dat Rabobank stabieler is. :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: