maandag, juli 23, 2007

Brussel Vlaams

Amai, ik ben geen Vlaams Belang aanhanger (integendeel), geen Flamingant, geen extremist, geen whatever.
Maar als je in Brussel op de Grasmarkt, in een zaak die gespecialiseerd is in ijsjes en wafels, heel duidelijk articulerend: 'Drie wafels en twee bollekes Speculoos ijs' bestelt, en de dame aan de andere kant van de toog je bekijkt alsof je van Mars komt en vraagt wat de snelste weg naar Venus is, dan is er toch wel iets mis. Denk ik.
Zoals de man in de rij ook zei: ze moeten het maar leren. En daarin heeft hij gelijk. Ze moeten voor mij geen urenlange conversatie kunnen voeren. Absoluut niet. En dat ze niet perfect kunnen antwoorden, geen probleem. Maar als een specialist in wafels niet weet wat een wafel is, dan klopt er niet echt iets.
Enfin, de wafels waren lekker, de ijsjes ook, maar het is toch wel straf.
Als zij bij ons komen, verwachten ze dat we in het Frans antwoorden, maar nu...
Enfin, nogmaals, ik distantieer mij van al het extremisme, maar dit is gewoon een vorm van beleefdheid, meer nog: een gezonde vorm van commercie. Kwestie van je zaak te laten draaien.

Blogje ',','

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De man in de rij, zij wat ?
En dat voor een schrijver !! :)

Anoniem zei

Boh, das Brussel... een tweetalig gebied dus. Moet maar eens naar ons Vlaams Kustje komen, dat is eentalig Vlaams en dezer dagen mag je je beste Frans bovenhalen om iets te bestellen want Nederlands spreekt hier niemand meer.