dinsdag, december 25, 2007

Het jaar zit er weer op...

typisch tijd voor een terug blik op het oude jaar en een vooruit blik in het nieuwe jaar.
Wel, ik ga hier geen ellenlange epistels schrijven over 2007. Let bygones be bygones. Zeggen onze Angelsaksische medemensen.
Maar ik kan wel dit zeggen: 2007 is zonder twijfel één van de meest bewogen, maar ook meest interessante jaren uit mijn nog relatief prille leven geweest. Met ups en downs. Groter dan de vorige jaren. In beide richtingen. Levenslessen en ervaringen om nooit te vergeten. Maar om te gebruiken om het in de toekomst alleen maar beter te doen.
Zoals elke ervaring in je leven een stap naar morgen is. Nietwaar.
Maar 2007 was zonder twijfel ook een schitterend jaar. Vol met goede dingen, nieuwe uitdagingen, nieuwe horizonten, nieuwe realisaties. Eveneens om nooit te vergeten.
Ook een jaar waarin spijtig genoeg van verschillende geliefden afscheid genomen werd. Wat altijd zeer doet. Maar wat onderdeel is van het leven. Ashes to ashes, dust to dust... (niet té filosofisch worden hé Blogje :-)
En 2008 zal zonder twijfel minstens even uitdagend en interessant worden. De uitdagingen liggen in grote stapels klaar om de hoek van dit op zijn einde lopende jaar.
Maar we zijn er klaar voor. Laat maar komen. En wat lukt lukt, wat niet lukt, lukt niet.
We zijn hier in onze Westerse beschaving nog altijd ongelooflijk gelukkig met wat we hier allemaal hebben.
Dus (een laatste filosofische noot): niet zagen (toch niet te veel), en genieten (liefst zoveel mogelijk). En de harde dingen nemen zoals ze komen. Verteren, en verder gaan. (klinkt goed hé, kwou dat ik het zelf ook kon :-)

Maar voor elk van u: een fantastisch eindejaar, een superleuk, spannend, gezond en gelukkig nieuwe jaar. En : geniet ervan. Zoveel je kan.

Blogje ',','

Geen opmerkingen: