zaterdag, september 30, 2006

Stand up!

Effe stil geworden van het zien van een filmpje op Miniature Earth. (via Dipfico). Makes you think, doesn't it. We hebben het hier echt toch wel ongelooflijk goed. In vergelijking met het overgrote deel van de rest van de wereldbevolking, leven wij hier in ongekende luxe en weelde.
En neen, dat wil niet zeggen dat wij er mee moeten stoppen, dat wij op straat moeten gaan leven en alles moeten opgeven. Absoluut niet. Maar dat wil wel zeggen dat wij er ons bewust van moeten zijn dat we het goed hebben. En er van genieten. Ten volle van genieten. En daar waar we kunnen, proberen de rest van de wereld een stukje mee te laten delen. Dat moeten we doen.
En een einde proberen te maken aan de armoede in de wereld.
Maar zolang er mensen zijn die oorlog blijven voeren voor welke stomme reden dan ook, zal dat heel moeilijk zijn. Niet onmogelijk, en geen excuus om het niet te proberen, maar toch verdomd moeilijk.
Daarom steunen we ook een aantal goede doelen, geven we elk jaar een stukje van onze rijkdom aan de minder bedeelden. Als iedereen dat zou doen, en als er minder geld versmost zou worden aan wapens, en als er minder oorlog zou zijn, zou het dan niet allemaal veel beter gaan in de wereld?
Of ben ik nu heel naief?
Ik weet het niet, ik probeer mijn deel te doen, en van het leven te genieten. Da's toch al veel, niet?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: