zaterdag, juli 11, 2020

Een droom die uitkomt...

Schrijven is een hobbie, een passie, een droom. Schrijven doe je veel voor je jezelf. Als uitlaatklep, als tweede leefwereld. Maar als andere mensen dan vinden dat hetgeen je aan het papier toevertrouwt ook best ook is, dan wordt het dubbel leuk! Godijn publishing, organiseerde dit jaar, samen met de Thrilleracademie, Thrillers and more en de Schrijfjuffers een bijzonder leuke schrijfwedstrijd, waarbij vier auteurs een auteurscontract konden winnen. Van een echte novelle, tot 25.000 woorden.
Een kans die ik niet voorbij kon laten gaan!
Dus trokken we op inspiratietocht naar het hoge noorden, naar Tromsø meer bepaald, om te zien of het noorderlicht een vonk in mijn hoofd kon geven om een winnend verhaal op papier te zetten.
En wel...
Na heel wat schrijven, schrappen, herlezen, herschrijven en twijfelen, heb ik in april mijn verhaal ingeleverd. En werd het bang (nou ja, zo erg was het niet :-) ) afwachten.
Tot op 31 mei het bericht kwam dat de jury eruit was en dat de top 10 bekend was (van de 47 ingezonden verhalen). Super spannend.

Vanaf 2 mei zouden de tien finalisten aangekondigd worden. De hoop was groot, de verwachting klein. Alles was goed. Wat was de vreugde dan ook groot toen ik op dag 1 mijn naam al zag verschijnen! Ik was alvast één van de tien! Super!

Dat kon alvast niet meer stuk. Het was dan ook met opnieuw veel hoop, maar kleine verwachtingen - ik was sowieso al een winnaar - op 27 juni naar het hoge noorden (in Hoorn) trok waar tijdens een super leuke en lekkere High Tea de winnaars bekend gemaakt zouden worden. 

Eerst een heel fijne babbel met jurylid en schrijver Ronald Van Assen en een collega schrijver en dan le moment suprème. De uitreiking van de contracten voor een gedrukt boek of een e-book. Een e-book was ook al goed geweest, maar super groot was mijn vreugde toen Alexander Roessen (ook jurylid) mijn een contract voor een gedrukt boek in mijn handen duwde. Ik was één van de vier!

Yes! Zo blij. Ik zweef nog steeds :-)

Publicatie is 31 oktober en dan zijn ver vertrokken :-) 

Geen opmerkingen: