zaterdag, juni 30, 2018

Queen still rocks...

Queen & Adam Lambert in het Sportpaleis. Een must see voor elke recht-geaarde Queen fan, al is het natuurlijk niet meer compleet sinds Freddie Mercury ons in 1991 veel te vroeg verlaten heeft.
Een aantal jaren geleden hebben Brian May & Roger Taylor al eens een paar pogingen gedaan om de draad terug op te pakken door samen met Paul Rodgers van Free (All right now) enkele tournees te doen en die waren ok, maar ook niet meer dan dat. De liedjes van Queen blijven moeiteloos overeind, maar Paul Rodgers is helemaal geen Freddie Mercury, niet qua stem, niet qua uitstraling, niet qua flair, dus het bleek al wel snel dat dit niet de succesformule was.
Maar toen Brian & Roger een aantal jaren geleden Adam Lambert tegen het lijf liepen op American Idol was er een chemistry die nog steeds vonken geeft.
Vanaf de eerste tonen was het duidelijk dat de songs van Queen krachtiger zijn dan ooit, de meezingers zorgen ervoor dat de hele zaal de volgende ochtend zonder stem zit, en show was af, indrukwekkend, compleet, vol met de nieuwste technieken, maar nooit zonder de aandacht voor de songs te verliezen.
'I ain't no Freddie' zei Adam Lamber op vrijdagavond 29 juni het volle Sportpaleis, maar dat was dan ook nooit de bedoeling. Hij brengt de songs, de tijdloze en alles overwinnende klassiekers met zoveel bravoure en met een stem die alle hoogtes en laagtes moeiteloos aankan dat de hele zaal uit zijn dak ging.
Het was een succes en als ze nog eens terugkomen - al liet Brian May uitschijnen dat het wel eens de laatste keer kon zijn, wat we hopen dat niet het geval is - dan zijn we er zeker weer bij!

Blogje ',','Geen opmerkingen: