zaterdag, oktober 06, 2007

Klusjesdag

Lang geleden dat ik nog eens thuis geweest ben op een zaterdag (en me heb kunnen inhouden om te niet te veel te werken voor mijn dag en nacht job ;-), en dus was het huis en tuin aan de buurt.
De Wingerd onder de dakpannen uithalen met de lange ladder (waar ik geen held op ben als die helemaal uitgeschoven is en staat te wiebelen).
De Blauwe regen tussen de pannen uithalen en het mos uit de dakgoot halen.
De oversteek nog eens vol smeren met chemicalien zodat de natuurlijke organismen er geen vat op krijgen en ze niet rotten.
Controleren of we nog mazout genoeg hebben voor de winter (zal waarschijnlijk niet helemaal lukken, maar er zit nog wel wat in).
De rest van de buxus haagjes en bollen geschoren.
De lavendel nog effe bijgeschoren.
Razia gehouden in het oud papier en de vuilbakken nog eens leeggemaakt en klaargemaakt voor ophaling.
En dan nog een hoop boodschappen gedaan.
En ondertussen toch nog wat gewerkt ja. Mails gelezen, filmpjes live gezet, contacten gelegd, afspraken gemaakt. Het is nooit gedaan hé.
En dan zaterdag avond in de zetel: Rustig aan. Wat surfen, wat lezen, wat tv kijken, wat praten, wat niks doen. Met een goed glas wijn en een snoepje. Proberen helemaal te ontspannen. Al lukt dat niet helemaal. Soit. Komt wel terug. Als alles op zijn pootjes valt. En dan zal de voldoening groot zijn.
Blijven lachen, zoals dat heet. Optimist tot in de kist. :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: