donderdag, juli 27, 2006

Is het niet wraakroepend

300.000 kinderen en nog eens 400.000 volwassenen zijn er op de vlucht in Libanon. Op de vlucht voor het zinloze en bruute geweld van Israel. En die mensen moeten geholpen worden. Natuurlijk moeten die mensen geholpen worden. En het is niet meer dan normaal dat de hulporganisaties van onze werelden - de rijke Westerse werelden die zwemmen in overvloed - hen proberen te helpen. Dat is onze plicht. En daar heb ik dan ook geen probleem mee.
Maar waar ik wel een probleem mee heb, is het feit dat wij moeten hulp gaan sturen naar mensen die die hulp niet zouden nodig hebben als die zotte strijders ginder (in beide kampen) hun zotte oorlog niet zouden voeren. Het gaat hier niet om een natuurramp, geen droogte, overstroming of Tsunami waar niemand iets aan kan doen. Het gaat hier om mensen die andere mensen uitmoorden en verdrijven. En die oorlog en pesterijen gaan gewoon verder. En ondertussen moeten wij hulp sturen.
Ik wil die mensen graag helpen, zo goed als ik kan, maar ergens klopt er iets niet helemaal - zeg maar helemaal niet - in dit plaatje. Of zie ik dat verkeerd?

Blogje ',','

Geen opmerkingen: