zaterdag, augustus 08, 2020

The inspiration is high in this one

Naast een superleuke en ontspannende vakantie in deze vreemde coronatijden waar onzekerheid over de toekomst en frustratie over het ‘beleid’ in ons land nooit ver weg zijn, was het zeker ook een heel productieve vakantie! De schrijfkriebels en vibes tierden welig in het Zwitserse hooggebergte. Lange wandelingen maakten mijn hoofd leeg en brachten ruimte voor nieuwe plots. Leesplannen moesten wijken voor een overvloed aan inspiratie, wat leidde tot onderstaande reeks van hersenspinsels die van mijn hoofd op het virtuele papier terechtkwamen.

- Twee verhalen voor de ‘Honderd Woorden Schrijfwedstrijd’ van Hebban.nl vloeiden uit mijn pen en zijn ingediend;
- Twee inzendingen voor de Harland Awards werden verder verfijnd en afgewerkt. Ze zijn bijna klaar;
- Het verhaal voor ‘De rode koffer’ wedstrijd van schrijverspunt.nl was er plots. Een paar reviewrondes en het kon online;
- Een verhaal voor de Internationale Verhalenwedstrijd van ILFU (International Literature Festival Utrecht) begint vorm te krijgen. Er is nog wat werk aan, maar het komt goed;
- Mijn eerste inzending voor ‘Het verhaal van de maand’ is ook bijna klaar. Geen thriller zoals gewoonlijk. Geen moorden en misdaden, maar een verhaal over hoop en blijven volhouden;
- En dan was er ook nog ’Wreder’. Deel 2 van ‘De Wrede trilogie’ kreeg een volledige review in aanloop naar:
- Yep, eindelijk, na een lange pauze, wegens andere schrijfprioriteiten, ben ik begonnen met de afwerking van deel 3 van ‘De Wrede Trilogie’. Het zal nog wel even duren voor deze klaar is. Wellicht nog langer vooraleer het verhaal het levenslicht ziet (Er zijn plannen, maar daarover later meer), maar ik ben zeer blij dat ik Karen, Luke, Anne en alle andere hoofdrolspelers weer ben tegengekomen. Het weerzien was hartelijk, ondanks de ‘wrede’ toestanden waar ze zich in bevinden.
Het ‘lijkt’ op een obsessie, maar het schrijfvirus (ik weet het, in deze tijden zijn dat geen leuke woorden, maar toch), het schrijfvirus heeft mij te pakken en zal mij nooit meer loslaten.
En oh ja, we hebben ook veel gewandeld en gewoon genoten van de prachtige natuur en rust in de bergen!


Nog een kleine update op 08/08 (geluksgetallen in het Chinees, zal daarmee zijn ;-) ) :
- Een volgend kort verhaal heeft mijn pen verlaten. Een verhaal, gericht aan Herman Teirlinck zal binnen afzienbare tijd vertrekken naar deze heer.

Wat maakt dat ik intussen 'in blijde verwachting' ben van de uitslag van zo'n 12 verhalen. Als ze allemaal uitdraaien als 'Noorderlichtvrouw' (winnaar van de Zwarte Sneeuw schrijfwedstrijd van Godijn Publishing, Schrijfjuffers, Thrillers & More & ThrillerAcademie) zal ik super blij zijn.

Al zal ik met iets minder ook gelukkig zijn. :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: