maandag, november 26, 2012

Flemish AuthorsEen nieuwe rubriek in de iBookstore. Een toe te juichen rubriek. Het is altijd leuk als mede-Vlaamse auteurs in de kijker geplaatst worden.
Ben ik heel blij om. Echt waar!
Maar waar ik nog veel blijer om zou zijn, is als ik er zelf ook in zou staan.
Neen, ik ga hier niet de chagrijnige, jaloerse en miskende auteur uithangen.
Dat is niet de bedoeling. Zo voel ik me niet. Echt niet.

Maar, ik weet wel dat ik in de top 300 van beststelling Nederlandstalige boeken onder €5 in de iBookstore er 20 op mijn naam staan heb. Dat is 6,66 %...
Dat is denk ik, op Pieter Aspe na, de Vlaamse auteur met het meest aantal boeken in die lijst.
Waarom sta ik dan niet in de lijst van Flemish Authors op de ibookstore?
Een goede vraag.
Waarop ik het antwoord niet ken :-)

Dus heb ik het aan Apple gevraagd. Maar het antwoord is er nog niet.

Als ik dit zo lees, klinkt dit echt wel een beetje als een chagrijnige, jaloerse en miskende Vlaamse auteur, maar dat is het niet. Echt niet.
Ik ben helemaal ok met mijn status en mijn verkopen en mijn erkenning. Meer nog, ik ben helemaal ok met de erkenning die mijn collega auteurs krijgen. Zij verdienen dat. Zij hebben er hard voor gewerkt. En ik gun het iedereen. Echt waar.

Alleen zou ik af en toe ook eens een klein beetje erkenning van 'de echten' willen krijgen. Want ik heb wel die 20 boeken in die lijst. En ik heb wel boeken verkocht in 17 landen. (ook al zijn het er geen duizenden, ze zijn er wel) Iets wat de andere auteurs in die lijst niet allemaal kunnen zeggen, denk ik.
Of ben ik nu helemaal aan het zagen :-)
Enfin, soit. Ja, dit is wat chagrijnig en jaloers, maar af en toe moet een mens wel op zijn strepen staan en eisen waar hij recht op heeft, niet? :-)

Voila, mijn gemoed is gelucht, ik kan er weer tegen aan en verder gaan met het afwerken van mijn volgende Nederlands- en Engelstalige boeken, zodat ik er nog meer in die top kan krijgen en hopelijk ooit eens naast 'de echten' in dat soort lijsten kan verschijnen :-)

En voor zij die nu direct willen beginnen lezen: www.lucvos.be is the place to be.

Luc 

Geen opmerkingen: