zondag, juli 06, 2008

A day at the races


Een klassieke film van The Marx Brothers, een klassiek album van Queen (titel geinspireerd op voorgaande), een stukje van hoe mijn dag er vandaag uitzag :-)

In het kader van vakantie, ontstressen (of toch proberen de stress van de diverse jobs achter mij te laten, en dat lukt het ene moment al wat beter dan het andere en voor de ene job al wat beter dan voor de andere), hebben we al heel wat activiteiten ondernomen.

Wandelen (uiteraard), fietsen (van Oostende naar Bredene, met de knopenkaart (of hoe heet dat ding) en terug), en het Thermae Palace hotel bezocht dat zijn 75ste verjaardag viert. Met een rondleiding (ik herkende nog dingen van toen ik daar zo'n 9 jaar geleden gelogeerd heb tijdens een sales event van Unisource, de tijd dat er nog geld in overvloed was ;-) ), een tentoonstelling, allerlei events (oude auto's, oude spelletjes, en verkleedpartijen voor de foto (ja, ik sta op de foto in echte Al Capone stijl :-).

En een bezoek aan de Wellington renbaan. Nog nooit geweest, wordt ook bijna niet meer gebruikt en dat is er aan te zien. Het verval gaat ver, maar het enthousiasme waarmee de gokkers (of zoals ze hier zeggen, de hokkers ;-) de paarden en hun jockey's aanmoedigen is nog zeer hartverwarmend.

Het is ook opvallend dat vanaf het ogenblik dat je die renbaan opwandelt, je in een andere wereld terecht komt. De sfeer, de omgeving, het geroezemoes van de gokkers die hun strategie bespreken, de oude en authentieke gokkantoren en bookmakers (met sacoche, geen idee waar die voor dient, maar ze hadden er allemaal een), de renbaan zelf, het is een belevenis. En de race duurt elke keer maar kort, maar iedereen leeft er heel sterk naartoe.

Leuk. En dus gaan we de vakantie nog wat verder zetten hé :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: