donderdag, mei 22, 2008

Handsfree...

Nu ben ik het beu! Dat is nu al twee dagen achtereen dat ik bijna perte totale gereden wordt door mensen die aan het bellen zijn achter het stuur.
Gisteren: ik rij rustig op de weg van Pijpelheide naar Rijmenam, staat een wagen op een oprit. Ben er bijna en wat doet die madam? Gewoon overrijden, recht voor mijn neus, met haar GSM aan haar oor en zonder te kijken. Ikke alles dicht gegooid, remmen al wat ik kan (ABS schoot in gang) en hand op de toeter. Maar denk je dat die trut zelfs maar opkeek? Nee, die reed door en bleef het uitleggen. Ik heb helemaal moeten stoppen of ik er hing er op, maar de bitch trok het zich niet aan.
Vandaag: ben al ies verder geraakt, net de Leuvensesteenweg overgestoken in Schiplaken en wil rustig de bocht in gaan, maar wat zie ik in de spiegel die daar - gelukkig - staat: een auto die precies redelijk binnenbocht pakt. Ikke dus weer alles dicht gesmeten en helemaal moeten stoppen. Weer met hand op de toeter, maar denk je dat dat onmens dat de bocht in vliegt met haar GSM aan haar oor daar om geeft? Nope, die rijdt rustig verder, zonder te bougeren.
Ik kijk - eens gestopt - in de spiegel en zie dat de wagen achter mij ook maar ternauwernood kan stoppen. Reden: hij is aan het bellen. Niet handsfree.
Miljaarde, miljaarde, miljaarde.
Allemaal mensen die met nen dikke bak rondrijden, leren zetels, alles op en aan, maar een oortje of andere carkit van 5 tot 50 euro kan er niet af. Damn, stommerikken. Levensgevaarlijk.
Ik heb twee GSM's, en heb voor beiden een carkit in de auto. Zodat ik nooit bel zonder mijn handen vrij te hebben. Is dat nu echt zo moeilijk te snappen dat dat levensgevaarlijk is?
Heb er al ooit eentje gezien: sigaret in de ene hand, GSM in de andere, knie onder het stuur en dan een kaart op het stuur om de weg te zoeken. En dan zijn ze verwonderd dat er accidenten gebeuren.
Voor mij mogen ze die boetes nog wat verhogen. Neh!

Blogje ',','

Geen opmerkingen: