maandag, juli 20, 2009

Met oog voor het milieu

meer en meer worden we groen. Goed hé. Al moet ik zeggen dat ik altijd al groen geweest ben (vooral achter mijn oren ;-). Vroeger al lid geweest van meerdere milieuverenigingen, maar nu toch ook meer en meer bewust aan het omgaan met ons milieu. En dat ook in de praktijk aan het toepassen. Zonder te veel toegevingen te doen aan mijn comfort en luxe. Maar er zijn zeker alternatieven voorhanden die op zich niet veel kosten en niet veel moeite kosten en de kwaliteit van het leven nu niet verlagen, maar op termijn zeker wel verhogen.
Zoals daar zijn:
- halogeenspots van 500watt vervangen door LED lampen op zonne-energie van 1 watt. Geven iets minder licht, maar voor de plaatsen waar ze hangen, meer dan genoeg. En verbruiken geen stroom meer van het net. Opgeladen door het zonnetje. Goed toch hé
- gloeilampen vervangen door spaarlampen. Die ook meer en meer beschikbaar komen in aanvaardbare vormen en niet altijd van die archielelijke buizen die je alleen maar kan gebruiken als je de lamp zelf niet ziet ;-)
- een regenwaterton om de planten water te geven ipv kraantjes water. We gebruiken het niet veel, maar als je 1.000 liter per jaar uitspaart, dan scheelt dat qua kost voor ons niets, maar als je bedenkt hoever veel mensen in Afrika moeten gaan voor 1.000 liter, dan is het toch wel veel gewonnen.

en ga zo maar verder. Er is nog veel te doen. En ja, het kan nog altijd beter. We leven nog altijd heel luxueus en onze ecologische voetafdruk is nog veel te groot. Maar alle beetjes helpen en als iedereen zijn stukje doet, komen we al een heel stuk verder op deze groene bol. nietwaar :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: