vrijdag, juli 10, 2009

De grootste Schakkebroekenaar...


Going back to my roots. Was ooit een hit voor 'kweetnietwiemeer'. Maar bij was het effe een gek moment toen ik op deze site, opgezet naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van mijn geboortedorp, een foto zag van mijnen nonkel Pater. In de lijst van te kiezen grootste Schakkebroekenaars.
Ik moet zeggen, dat deed/doet me wel iets. Effe slikken.
Ja, Pater Vos was een groot man. Spijtig genoeg heb ik hem nooit gekend, maar ik heb wel ooit zijn reisverhalen over zijn trip naar China, en al wat hij daar onderweg meegemaakt heeft, gebundeld in één boek. Geen literaire verdienste voor mij hoor, gewoon overtypen.
Maar ik denk dat ik daar mijn literaire kriebels van gekregen heb.
Buiten het feit dat ik fysiek ook vrij sterk op hem lijk, was hij de eerste in onze familie die boeken schreef, (zelfs in het Chinees) en die microbe heb ik - en mijn neef Jos Vos I (die fysiek ook heel sterk op hem lijkt) - van hem geërfd.
Gek toch hé, hoe de twee neven die fysiek het meest op onze nonkel pater lijken, ook de twee zijn die beiden boeken schrijven. Zij het totaal verschillend, maar toch.

Maar dit gezegd zijnde: mag ik iedereen vragen om op mijne Nonkel Pater - die ik spijtig genoeg nooit gekend heb - te stemmen?

Met dank!

Blogje ',','

1 opmerking:

Geert R. zei

blogje,

Als familie-geïnteresseerde (en halve familie-deskundige) vraag ik me af : is dat wel een Vos-gelijkenis ? Met een "mam" die Raskin heet... Ik heb het portret van Brigitte er eens naast gezet...

Geert van Marie-Paule