zondag, oktober 05, 2008

Klusjesdag

Om het met de woorden van K3 te zeggen: gisteren was het : 'Klusjesdag, klusjesdag, het is klusjesdag'. :-)

Na eerst een infosessie op het containerpark ivm composteren meegepikt te hebben en dan nog een uurtje gaan lopen (een dikke 9 km, nie slecht hé), aan het klussen geslagen.
De oude zandbak van de Bram werd al een tijdje niet meer gebruikt. Stond dus in de weg en stond daar maar te staan. Weggooien was zonde, verkopen, krijg je niets meer voor. Dus: recycleren. Voila. En wat kan je zoal met een houten zandbak doen? Wel ja, een compost bak van maken.
Het ding was 2,10 op 2,10, te groot voor een compostbak en te laag, maar : in twee zagen, stukken op elkaar zetten, middenschot ertussen zetten et voila. Klaar is de zandbak. Groot, ruim, natuurlijk en zonder extra benodigdheden (op één plankje na om het deksel dat nu zijwand geworden is vast te zetten. Voor de rest alles hergebruikt van de oude zandbak en nog over.
En dan nog glasramen gaan uitbreken uit het grootouderlijk huis dat volop in afbraak is. Want als ze er niet uit waren, werden ze met de kraan afgebroken en was alles kapot, weg, foutu.
Dus met bruut geweld en grote omzichtigheid (contradictie? :-) het hout rond de ramen verwijderd, en ze eruit gedaan. Echte oude, mooie glasramen in lood. Staan nu bij de rest in de garage. Voor hoe lang? Heel lang denk ik :-)
Maar het laten teloor gaan is ook zonde hé.
En dus waren mijn armen rug en benen gisterenavond wel beetje moe. Maar zeker voldaan ;-)
Al waren er nog wel een paar klusjes die ik niet afgekregen heb, maar dat is volgend weekend.
En nu maar composteren hé. Heb net de eerste keukenresten erin gesmeten.

Blogje ',','

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klaar is de zandbak ???

Keukenresten ? Toch geen gekookte hé, want dat mag niet !

Blogje zei

Natuurlijk niet. Enkel schillen hé :-)