maandag, februari 05, 2007

In wat voor een wereld leven wij...

Weer een jongen doodgestoken zonder reden. Zomaar. Voor een stomme, stinkende sigaret. Waarom! Waarom!
Daar is geen verklaring voor te geven. Dat is gewoon vreselijk, verschrikkelijk. Onrechtvaardig. Mijn gevoelens zijn bij alle betrokkenen.

Bush wil besparen op sociale voorzieningen, op de kap van de armste Amerikanen, hun - al zeer kleine - sociale zekerheid nog duurder makend, om zijn oorlogsspelletjes te financieren. Is er dan echt niemand die die maniak kan stoppen?

Mensen die niet willen getrouwd worden omdat de schepen zwart is. Wablief? Durven die zoiets zeggen? Zijn die niet verlegen? Alsof ze niet getrouwd zouden geraken door die man? Durven die op hun trouwdag zo'n racistische uitspraken doen. En het ergste is nog dat er nog meer zijn die zo denken.

Gangsters die een baby van acht maanden gijzelen voor een tiger kidnapping. Ne mens mag er niet aan denken wat er kon misgegaan zijn.

Kan het er niet een beetje verdraagzamer aan toe gaan in deze wereld? Het leven is al zo kort. Moeten we het nu echt verpesten met dit soort onnozelheden?

Triest, intriest. Maar gelukkig zijn er ook nog andere mensen. De meerderheid. De overgrote meerderheid. Die niet op geweld uit zijn. Die niet racistisch zijn en wel verdraagzaam naar hun medemens. Laten we dat voor ogen houden en positief blijven denken.

Give peace a chance...

Blogje ',','

Geen opmerkingen: