donderdag, december 28, 2006

Amai, daar was het koud

Vandaag een dagje naar zee geweest. Beetje uitwaaien. Beetje relaxen, beetje niksdoen. Leuk. En er stond een schaatsbaan op het Wapenplein. Dat gaan we volgend jaar wel eens proberen. Maar ik moet wel een beetje opletten met mijn reputatie en schaatsen ;-)
En op de terugweg nog even gestopt in Brugge waar het jaarlijkse ijssculptuurfestival doorging op het Stationsplein.
We waren duidelijk niet de enigen met dat idee. Amai. Even na het verlaten van de E40 stond al het verkeer richting centrum al stil. 'Dat zal toch niet allemaal voor de ijssculpturen zijn zeker?'
Euh, wel dus. Amai, wat was dat. Maar, dankzij mijnen GPS snel een parallel weggetje gevonden en gewoon rustig de hele file voorbij gestoken en gewoon recht aan het station uitgekomen. Minstens een half uur file uitgespaard.
Maar dan parking: die stond vol. Alles vol. Helemaal vol. Behalve de personeelsparking van de NMBS... :-)
En dan op naar de site zelf. Wel euh, die mensen kwamen dus wel degelijk allemaal voor die blokken ijs. Eerst een kwartier aanschuiven om kaartjes te kopen (met dank aan de Bond, voor zij die nog willen gaan en lid zijn van de Bond van grote en jonge Gezinnen, kaart niet vergeten, er gaat een pak af :-), toen dachten we dat het ging meevallen. Wel ja, nog eens een dik half uur aanschuiven vooraleer we dan binnen mochten. Kom je dan eindelijk in de tent, denk je dat je er bent. Staat er nog eens een omleiding en file in de tent. Maar daar ging het wel snel.
Maar wij dachten dat het buiten fris was. Amai mijn voeten, binnen -6°C. Dat was fris aan de vis.
Maar: het was wél de moeite. Echt waar. Echt de moeite. Het wachten waard. Want wat die mannen en vrouwen daar met dat ijs gedaan hebben, is echt schitterend. Nen aanrader. Echt doen.
Alleen proberen een iets rustiger moment uit te kiezen. Dat wel, maar voor de rest, doen!

Blogje ',','

Geen opmerkingen: