zondag, oktober 15, 2006

Mijn roots

Ooit afgevraagd hoeveel mensen dezelfde achternaam hebben als uzelve? Wel, daar zijn verschillende bronnen om dat na te gaan. In ons Belgenland dan hé.
En zoals dat verschillende bronnen betaamt, geven ze ook verschillende resultaten weer.
Er is vooreerst familienaam.be. Eentje die ik al lang kende, een project van een zeer goede vriend, die naast deze dingen ook nog domeinen, hostings, en, laat ons zeggen, het betere werk voor volwassenen biedt...

En als tweede bron, de marketing mannen van Wegener. Vooral gespecialiseerd in marketing databases, maar dit is een leuke 'goodie' zoals zij het noemen.
En er zijn verschillen. De dekking van 'mijn familienaam' is licht anders en het aantal is ook verschillend, maar dat zal wellicht te maken hebben met het moment van opname.

Enfin, in elk geval, er zijn een kleine 4.000 naamgenoten in België. Lijkt niet zo veel eigenlijk hé. Maar, en dat zal u zeker verbazen. Er zijn meer Vos-sen dan Peters-sen (3.551). Peeters daarentegen is een ander verhaal. 33.275. En Janssens 31.259. Dus eigenlijk valt dat nog goed mee, nietwaar?
En och, als er te veel van zijn, is het unieke er ook wel van af, nietwaar? Neem nu Urgel, één van Els haar voorouders, daar zijn er maar 15 van in België. En die kent zij allemaal :-) Stuk voor stuk afstammelingen van Sebastien Urgel, gevonden in 'De Schuif' in Antwerpen, in 1823.
Intrigerend, zo'n stamboom. Als ik ooit nog eens veel tijd heb (kan me dat niet direct voorstellen), dan ga ik daar nog eens mee verder. Maar nu niet :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: