dinsdag, oktober 24, 2006

Hoe is dat nu mogelijk????

Al meer dan tien jaar woon ik in deze straat. Nooit heb ik het gezien, nooit is het mij opgevallen. Maar al die tijd, al die jaren, stond het daar onder mijn neus. Lag het daar klaar in mijn gezicht te lachen. Stond dat stomme ding me daar al die tijd uit te lachen.
Duizenden keren ben ik daar voorbij gekomen. Misschien wel tienduizend keer. En nu pas, nu, na al die tijd, heb ik het gezien. Is het mij opgevallen.
Het is schandalig! Ongelooflijke schande. Zeg ik u. Maar, ik denk dat niemand in onze buurt het al gezien heeft. Dat niemand weet wat er aan de hand is. Ze zouden zo rustig niet meer slapen. Ze zouden anders aankijken tegen deze buurt. Daar ben ik zeker van. Want wat zij dachten dat er hier het geval was, is niet het geval. Hun zekerheden worden ondermijnd. Hun waarheid is een andere waarheid.
De straat waar wij altijd in gedacht hebben te wonen, is niet onze straat. Het bord dat op de hoek van de straat aangeeft waar wij wonen, geeft niet onze straat aan.
Nee meneer. Al die jaren, al die tijd, staat er verdomme een 't' te veel op dat bord. Staat er gewoon weg een fout in ons adres.
En oh ja, die fout wordt vaak gemaakt. Heel vaak. En nooit heb ik er van wakker gelegen. Tot nu. Tot deze dag.
Ik ga een brief naar de gemeente schrijven om mijn beklag te doen. Want zo kan het niet meer verder. Zo kan ik hier niet blijven leven.
Die 't' moet er weg. Een nieuw bord moet er komen. Willen of niet. Verdorie. Ben ik daarvoor gaan stemmen onlangs. Om dan te ontdekken dat ze hier zelfs de straatnamen niet juist kunnen schrijven?
Een schande is het, een grote schande!
Maar wat is nu het ergste? Dat het bord verkeerd is? Of dat wij het nooit eerder gezien hebben? Daar moet ik nog eens heel hard over nadenken...

Blogje ',','

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als opmerkzame inwoners van diezelfde straat, willen wij je toch even op de hoogte brengen dat de straatborden recentelijk vernieuwd zijn... Lig dus niet té lang wakker dat je het 10 jaar geleden niet hebt opgemerkt, het was er gewoon niet...

Blogje zei

Wel, volgens de gemeente staan ze er toch al zes jaar hoor. Maar ondertussen is het al aangepast. Snel hé :-)