dinsdag, september 12, 2006

Kermis

Kent u dat? De Jaarlijkse Kermis van het dorp. Wel, hier is dat twee keer per jaar het geval. Jaja, zo groot is Heultje ;-)
Maar in juli zijn wij er meestal niet wegens zware verplichtingen in andere delen van deze wereld :-). In september zijn we er normaal gezien echter wel, wegens zware schoolse verplichtingen aan deze kant van de wereld. En dus staat een bezoek aan de kermis altijd op het programma. Correctie: staan twee bezoeken aan de kermis op het programma. 's Zondags en 's Dinsdags. Maandag is rustdag.
Zondag was het leuk, zoals altijd. Schieten, ballen werpen, koorden trekken en vooral, ja vooral: het Lunapark. Ongelooflijk hoeveel geld daar op korte tijd doorgejaagd wordt. Niet te doen. En maar muntjes in die bakken gooien die er elke keer weer in slagen om de muntjes niet te doen vallen, maar die rotte, ronde dingen mooi over, onder en tussen elkaar te schuiven.
Om dan uiteindelijk (doordat er ergens iemand tegen die kast schopt, maar ik niet) toch een massa van die punten bij elkaar te sprokkelen. En dat lijken en dan zoveel, maar wat je er uiteindelijk voor kan kiezen, is meestal gene vette.
Maar och, het is voor de leute hé.
En vandaag was het ronde twee. Zelfde scenario als vorige keer, en ze hadden ongelooflijk veel chance met het goede weer. Zelfde reeks van 'attracties' afgewerkt, om dan aan de smoutebollen kraam te eindigen. Yummie Yummie.
Ja, het is leuk, maar het is weer voorbij voor een tijdje. Gelukkig :-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: