vrijdag, juli 21, 2006

Péage en stikkerkes...

Eigenlijk zijn wij Belgen toch redelijk dom, niet? Als je de ons omliggende landen bekijkt, dan moet je toch op heel veel plaatsen op één of andere manier betalen om als buitenlander op de zich daar voor de wielen uitrollende autosnelwegen te mogen rijden.
- Duitsland: tol voor de vrachtwagen
- Zwitserland: sticker voor iedereen (per jaar)
- Oostenrijk: sticker voor iedereen (voor 10 dagen)
- Frankrijk: Péage
- Italie: Péage
- België: euh, niks, nada, zero, zilch, nougatbollen (heb er nog altijd geen gevonden trouwens)

Nu, ik weet dat ze er in ons apenland ook werk van willen maken, maar dat duurt toch allemaal zo land. En aangezien ons land maar ne zakdoek groot is, hebben we meer transitverkeer dan eigen verkeer. En die blijven maar lustig onze wegen voorzien van een mooie rechte spoorvorming, zonder dat ze er iets voor in de plaats geven.

Eigenlijk niet juist hé. En niet dat ik persoonlijk meer wil betalen, zeker niet, want we betalen er al voor, maar alle bezoekers mogen ook hun steentje (of stukje asfalt) bijdragen, toch?

Blogje ',','

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Natuurlijk is het toch makkelijk om over belgië te spreken als "apenlandje".Natuurlijk hou je er geen rekening mee dat we op de 6é plaats in de oeso tabel staan als een van de beste landen ter wereld.
Typische goedkope negatieve internet onzin neerpennen.Belachelijk.Ga eens in andere landen kijk of spreek eens met die mensen om te zien hoe fijn het daar zou zijn om te wonen.Kom achter die computer en begin te leven ipv te kankeren.

Blogje zei

Ik denk dat de zin "Typische goedkope negatieve internet onzin " getuigt van een groot negativiteitsgehalte. Alsof alles wat op het internet geschreven wordt negatief is. Tiens, ben zelf nochtans een optimist tot in de kist. En ben zeer blij om in dit "apenland" te wonen. Maar het is niet omdat we al in een zeer rijk land wonen, en geloof me, ik ben daar elke dag dankbaar voor, dat er geen ruimte voor verbetering meer is, nietwaar? Anders gaan we achteruit. En dat is ook niet de bedoeling.
Is dat positief genoege internet onzin? :-)