zondag, mei 28, 2006

Het weer, BBQ, Lego, Schedels en Europa

Genoeg om een weekend te vullen. Amai. Yep, het was een lang weekend, maar in tegenstelling tot zonovergoten weekends leek dit toch niet zo lang te duren.
Donderdag begonnen met het communiefeest van één van mijn petekindjes. Lekker, gezellig, leuk en veel te veel gegeten. Het weer was niet fantastisch, maar dankzij een groot plastieken zeil, konden de kinderen zich toch uitleven op het springkasteel. (en wij hebben dat van Bram van volgend jaar al vastgelegd ;-)
En wat doe je op een druilerige vrijdag waar het te slecht is om iets in de tuin te doen, om uitstappen te doen of andere leuke buitendingen? Wel, ik weet niet wat jullie doen, maar ik ben begonnen aan een titanenwerk. Het herstellen van alle dozen van Lego die onze Bram tot nu toe in zijn zevenjarig leven gekregen heeft. Een monikkenwerk. Hoeveel het er zijn, weet ik niet meer, maar het zijn er veel. Heel veel. De ene al groter als de andere, en het bouwen is niet het moeilijke, maar het terugvinden van de stukjes tussen de stapel, dat is moeilijk. Duizenden en duizenden stukjes, allemaal gelijkend, maar toch verschillend. Dus kwamen er een paar grote sorteerrondes aan te pas, en ondertussen, na zo'n 15 uur (of meer) werken, zijn er al een heel aantal spullen gemaakt en gaat het bouwen een stuk makkelijker. En dankzij het internet zijn de boekjes die verdwenen zijn ook terug te vinden. Binnen een week zou alles moeten gemaakt zijn. Hoop ik.
En ben benieuwd hoe lang het gaat duren vooraleer den Bram alles weer afgebroken heeft. Maar hij heeft beloofd het niet direct te doen :-)
En tussendoor nog wat klusjes gedaan, naar de winkel geweest en... een BBQ gekocht. Wou al lang ne nieuwe en nu - gezien het schitterende weer - er maar direct ene gekocht hé. Als het nu nog eens goed weer wil worden, kunnen we hem eens gebruiken hé.
En zaterdag uiteraard verder gewerkt aan de Lego en tussendoor het Schedelhof in Morkhoven bezocht. Een verzameling van meer dan 1200 schedels van alle mogelijke soorten dieren. Is normaal gezien gesloten wegens ziekte van de uitbaatster, maar voor ons wilde ze wel een uitzondering maken. Is wel de moeite om te zien.
En zondag, wel, Lego uiteraard en dan, gezien het wel goede weer deze keer, naar Brussel. Neen, niet naar de 20 km van, maar wel naar Mini Europa. Echt de moeite. Wist niet dat het zo groot was. Hadden het een tijdje geleden uit het Atomium gezien, maar nu was het echt wel indrukwekkend.
Herkenning bij het zien van de plekjes waar we al ooit geweest waren. Verwachting bij de plekjes waar we gepland hebben van naar toe te gaan dit jaar (Pisa, Sienna, Melk, ...), en hoop dat we al de rest ook eens ooit in levende lijve te zien krijgen.
Is echt de moeite, en toont nog maar eens aan wat voor een rijke cultuur wij Europeanen wel hebben. iets wat ze over het water in de usa niet kunnen zeggen. Is het misschien daarom dat wij veel verstandiger zijn dan zij? :-)
In elk geval, het zit er weer en we kunnen weer terug aan het werk. Maar het komende weekend is weer een lang. Kunnen we de lego verder afmaken hé. En als alles klaar is, komt hier ne foto te staan daarvan :-)
En oh ja, tussendoor nog wat geschreven ook. Wat heb ik toch een luxeleventje hé ;-)

Blogje ',','

Geen opmerkingen: